• Imprimeix

Actualitat

 • L’esport i l’activitat física per a persones amb diversitat funcional estarà present al Pacte Nacional de l’Activitat Física i l’Esport

  L’esport i l’activitat física per a persones amb diversitat funcional estarà present al Pacte Nacional de l’Activitat Física i l’Esport

  La Secretaria General de l’Esport està treballant per tal que l’esport per a persones amb diversitat funcional tingui un paper rellevant al Pacte Nacional de l’Activitat Física i l’Esport. En aquest sentit, s’ha creat un grup de treball que està elaborant un Pla específic per a les persones amb capacitats diferents a Catalunya amb la intenció de promoure i garantir els drets i l'autonomia de les persones que formen part d'aquest col·lectiu, amb l'objectiu d'aconseguir la seva participació normalitzada en l’activitat física i l’esport.

  • 27/06/2017
 • Comença a Tarragona el 12è Curs de Formació de Dinamitzadors d’Esport a l’Escola

  Comença a Tarragona el 12è Curs de Formació de Dinamitzadors d’Esport a l’Escola

  Uns 400 joves d’entre 12 i 18 anys de tot Catalunya han començat avui al Complex Educatiu de Tarragona la 12a edició del Curs de Formació de Dinamitzadors d’Esport a l’Escola, que s’allargarà fins el proper dissabte 1 de juliol. El director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig, ha presidit la inauguració, acompanyat del representant territorial de l’Esport a Tarragona, Joan Plana, i de la gerent de la instal•lació, Teresa Ordobàs.

  • 26/06/2017
 • Trobada del secretari general de l’Esport amb Juan Antonio Morales, president del Joventut de Badalona

  Trobada del secretari general de l’Esport amb Juan Antonio Morales, president del Joventut de Badalona

  El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, s’ha reunit avui amb el president del Joventut de Badalona, Juan Antonio Morales, per conèixer els projectes de l’entitat en la nova etapa iniciada fa dos mesos i les necessitats per continuar amb la seva activitat.

  • 26/06/2017
 • Diversos experts reflexionen al Museu Colet sobre el futur dels esdeveniments esportius internacionals

  Diversos experts reflexionen al Museu Colet sobre el futur dels esdeveniments esportius internacionals

  L’INEFC i cinc universitats europees, amb el suport de federacions internacionals de diversos esports, han organitzat en el marc del màster europeu de governança de l’esport MESGO una taula rodona per reflexionar sobre com seran els grans esdeveniments esportius en els propers anys. El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha presidit la inauguració d’un acte que ha tingut lloc al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona i que ha comptat amb la col•laboració de la Secretaria General de l’Esport.

  • 26/06/2017
 • El CN El Balís acollirà dues competicions internacionals en els pròxims 11 mesos

  El CN El Balís acollirà dues competicions internacionals en els pròxims 11 mesos

  El president del Club Nàutic El Balís, Fran Ripoll, acompanyat del president de la Federació Catalana de Vela, Xavier Torres, i el president de la Federació Catalana de Motonàutica, Miquel Mallafré, ha presentat avui al secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, els dos campionats internacionals que acollirà el Balís en els pròxims mesos: la final de l’Europeu de Motos d’Aigua, el 14 i 15 d’octubre, i el Mundial de Finn de vela, que se celebrarà del 18 al 25 de maig de 2018.

  • 22/06/2017
 • Nota informativa relativa a les activitats esportives de socorrisme aquàtic en piscines

  Nota informativa relativa a les activitats esportives de socorrisme aquàtic en piscines

  Nota informativa i interpretativa en relació de l’apartat 1 de la disposició transitòria sisena de la Llei 3/2008, de 23 d’abril, de l’exercici de les professions de l’esport, modificada per la llei 7/2015, de 14 de maig,  relativa a les activitats esportives de socorrisme aquàtic en piscines, com a conseqüència de la modificació d’aquest precepte, introduïda mitjançant la Llei 5/2017, de 28 de març  (llei de mesures 2017).

  • 21/06/2017
 • Uns 400 joves participaran a Tarragona en el 12è Curs de Formació de Dinamitzadors d’Esport a l’Escola

  Uns 400 joves participaran a Tarragona en el 12è Curs de Formació de Dinamitzadors d’Esport a l’Escola

  El Complex Educatiu de Tarragona acollirà del 26 de juny a l’1 de juliol la 12a edició del Curs de Formació de Dinamitzadors d’Esport a l’Escola, en la qual hi prendran part uns 400 joves d’entre 12 i 18 anys. L’activitat s’imparteix amb la col·laboració de l’Escola Catalana de l’Esport i l’Associació de Joves Dirigents (Jo–DiC), i inclou dos cursos: el CIATE de Dinamitzadors/res (1r nivell), amb 312 inscrits, i el CIATE de Gestió (2n nivell), amb 87 alumnes.

  • 21/06/2017
 • Celebrat a Molins de Rei el IV Acte de Reconeixement als valors Juga Verd Play

  Celebrat a Molins de Rei el IV Acte de Reconeixement als valors Juga Verd Play

  El Consell Esportiu del Baix Llobregat (CEBLLOB) ha celebrat avui, amb la presència del secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, el 4t Acte de Reconeixement als valors Juga Verd Play, que ha tingut lloc al Parc de la Mariona de Molins de Rei amb l’objectiu de distingir als equips, entitats i agents més destacats del programa Juga Verd Play, inclòs dins la competició dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya del curs 2016-17.

  • 20/06/2017
 • President Puigdemont: "L'èxit del Reus Deportiu fa que Catalunya es pugui considerar una potència internacional d'hoquei sobre patins"

  President Puigdemont:

  El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha rebut aquesta tarda al Palau de la Generalitat el Reus Deportiu d’hoquei sobre patins, que enguany s’ha proclamat guanyador de la Copa d’Europa. El cap de l’Executiu ha felicitat el club i la gent de Reus “per un èxit que internacionalitza el nom de la ciutat i fa que Catalunya es pugui considerar una potència internacional també en hoquei”.

  • 20/06/2017
 • Sant Sadurní d’Anoia reviu l’esperit olímpic de Barcelona’92

  Sant Sadurní d’Anoia reviu l’esperit olímpic de Barcelona’92

  Coincidint amb el 25è aniversari de l’arribada de la flama olímpica a Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès), subseu als Jocs de Barcelona’92 en les modalitats d’hoquei patins i ciclisme en ruta, l’Ajuntament de la població ha acollit un acte de commemoració que ha reunit exregidors del consistori de l’època, representants d’entitats, col·laboradors i voluntaris que van participar en aquell esdeveniment històric. També hi ha estat present el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras.

  • 19/06/2017