• Imprimeix

Dia mundial de l’activitat física (DMAF). 6 d’abril

Catalunya celebra un any més el Dia Mundial de l’Activitat Física, el proper 6 d’abril, amb l’objectiu de promoure l’activitat física com a element fonamental de salut i benestar. El lema d’enguany és “Gent Activa, Gent Feliç”

Per vuitè any consecutiu el Pla d’Activitat Física, Esport i Salut s’afegeix a Agita Mundo i a l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per a celebrar el Dia Mundial de l’Activitat Física.

L’OMS recomana:

  • Acumular 30 minuts d’activitat física cada dia en adults i gent gran
  • Acumular 60 minuts d’activitat física cada dia en infants i adolescents

L’any passat vam superar els 200.000 participants a tot Catalunya.
ENREGISTREU les vostres activitats i esdeveniments i ajudeu-nos a superar el nombre de participants.

També podeu participar enviant les vostres fotos a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #gentactiva.

O podeu seguir-nos al Twitter GentActiva i Facebook GentActiva del Dia Mundial de l'Activitat Física.

Promoure l’activitat física, una política d’Estat

Dia Mundial de l'Activitat Física 2017

Catalunya escalfa motors per afegir-se un any més al Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF), que al nostre país es celebrarà el proper 6 d’abril per vuitè any consecutiu amb l’objectiu de promoure l'activitat física com a element fonamental de salut i benestar. Enguany, l’acte central a Catalunya tindrà lloc a la Seu d’Urgell al costat de múltiples activitats programades arreu del territori català entre l’1 i el 30 d’abril. 

Estem convençuts que la resposta de la ciutadania tornarà a ser espectacular, com ha estat en els últims anys, amb desenes de milers de catalans i catalanes  participant en els esdeveniments organitzats per centenars d’entitats. Cada any, la complicitat entre la societat civil i les administracions és una de les claus de l’èxit d’aquesta jornada, que a Catalunya celebrem des del 2010 en el marc del Pla d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES), sota el paraigües del Pla Nacional de Promoció de l’Activitat Física. 

El Dia Mundial de l’Activitat Física és una de les eines amb què cada any fem realitat aquest compromís per inculcar els hàbits saludables a petits i grans. A més, encaixa amb una de les prioritats del Nou Model de Governança de l’Esport Català que volem per al país, basat en una societat més saludable i en la consecució d’èxits esportius a nivell internacional. La promoció de l’activitat física com un hàbit generalitzat i l’excel·lència en el rendiment esportiu han de configurar una política d’Estat, i serà així si tots ens la fem nostra. 

Animem la ciutadania a participar en el DMAF, però també a ser actiu cada dia de l’any per gaudir dels beneficis que té l’activitat física en la millora de la nostra qualitat de vida davant del sedentarisme, un dels grans enemics de les societats avançades.

Gerard M. Figueras i Albà
Secretari general de l’Esport

 

 

 

Materials de difusió 2017

Aquest any s’estrena nou material, adequat al lema d’enguany: “Gent Activa, Gent Feliç”. 

S’ha elaborat material digital, Pòster Genèric i Pòster Personalitzable perquè pugueu escriure i fer divulgació del vostre esdeveniment. 

 

Tot el que cal saber

Per mantenir la salut són necessaris trenta minuts d'activitat física moderada cinc dies per setmana. El sedentarisme augmenta el risc de patir diverses malalties i causa el 5,5% de la mortalitat al món. Consulta tot el que cal saber de l'activitat física per dur una vida saludable. 

Beneficis de l'activitat física

Rutes saludables

Data d'actualització:  04.04.2017