• Imprimeix

Primer Congrés Mundial de l'Esport Escolar de Catalunya

La Secretaria General de l’Esport va impulsar la celebració, entre el l’11 i el 14 de novembre de 2009 del I Congrés Mundial de l’Esport Escolar, en què es es va debatre sobre les diferents realitats de l’esport escolar a nivell mundial i sobre els beneficis de la pràctica esportiva en edat escolar. L’esdeveniment va tenir lloc a la ciutat de Barcelona i esdevení Catalunya en el el centre internacional de l’esport escolar.

El Congrés Mundial de l’Esport Escolar a Catalunya s’organitzà al voltant de dos eixos bàsics: establir ponts de coneixement, de connexió i de diàleg entre diferents realitats de la pràctica esportiva escolar a àmbit mundial, i entendre que l’esport és un patrimoni cultural de la societat catalana que ens fa més sociables, feliços i comprensius.

Els objectius del Congrés van ser establir, observar i comprendre les diferents realitats existents en el món sobre la pràctica esportiva que es realitzà durant la infància i l’adolescència; transmetre la importància de la pràctica esportiva per a la formació de ciutadans compromesos amb la seva societat mitjançant la creació i desenvolupament d’actituds i valors esportius; analitzar i descriure les potencialitats pedagògiques, psicològiques i sociològiques de l’esport escolar amb una visió globalitzadora, i convertir Catalunya en un dels referents mundials de l’esport escolar.

El Congrés va constar de tres grans eixos: un congrés científic, un altre format per grups de reflexió i diàleg, i la Creació del Centre Internacional de Recerca en Esport Escolar de Catalunya (CIREEC).

Data d'actualització:  12.03.2016