• Imprimeix

Què és Erasmus+?

Erasmus + és el nou programa de la UE d'Educació, Formació, Joventut i Esport per 2014-2020, que s’inicia a partir de gener de 2014 . Té com a objectiu potenciar la capacitació i l'ocupabilitat , i la modernització d'Educació , Formació i Treball juvenil.
El programa preveu un finançament a set anys que comptarà amb un pressupost de 14.700.000.000€, la qual cosa representa un augment del 40 % respecte als nivells de despesa actuals i mostra el compromís de la UE està invertint en aquestes àrees.

Erasmus + oferirà oportunitats perquè més de 4 milions d'europeus puguin estudiar, formar-se, adquirir experiència laboral i dur a terme projectes de voluntariat a l'estranger. A més, Erasmus + donarà suport a associacions transnacionals entre Educació, Formació i Joventut, Institucions i organitzacions que fomenten la cooperació i tendir un pont sobre els mons de l'educació i el treball per tal de fer front a les llacunes de competències que ens enfrontem a Europa.

També donarà suport als esforços nacionals que modernitzin els sistemes d'educació, formació i joventut.

Erasmus +  substitueix i unifica els set programes existents de la Unió Europea per a l'educació, la formació i els joves i introdueix per primer cop l'esport:
•Programa Learning (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius i Grundtvig)
•Programa Joventut en Acció
•Programes de cooperació: Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink, programa de cooperació amb països industrialitzats
•Nova acció Programa Esports

Erasmus+ a l’àmbit d’Esports disposa que les accions es realitzaran amb el focus en els esports de base i en el desenvolupament, la transferència i/o aplicació de pràctiques innovadores tenint en compte el següents objectius específics:
•Abordar amenaces transfrontereres per a la integritat de l'esport (dopatge, compra de partits i violència, intolerància i discriminació)
•Promoure i donar suport a la bona governança en l'esport i a les carreres duals dels esportistes
•Promoure el voluntariat esportiu, inclusió social, igualtat d'oportunitats i consciència de la importància de l'activitat física com a millora de la salut (HEPA), mitjançant l’increment de la participació, i la igualtat d'accés a l'esport per a tothom.

El programa esportiu de l’Erasmus +  implementa 2 accions: associacions en col•laboració i esdeveniments esportius europeus sense ànim de lucre. El Reglament i la Guía del Programa Erasmus + estableixen els criteris d’elegibilitat i valoració dels projectes que es presentin al mateix temps que estableix els requeriments específics pel que fa als perfils de les organitzacions  que poden participar-hi i els terminis per presentar  les propostes.

Data d'actualització:  29.10.2019