• Imprimeix

Dia Internacional contra l'Homofòbia en el Futbol, 19/02/18

Dia Internacional contra la Homofòbia en el Futbol,  19/02/18

Data: dilluns, 19 de febrer de 2018  

El Dia Internacional contra l'Homofòbia en el Futbol es commemora el 19 de febrer, dia en què va néixer Justin Fashanu, primer futbolista en actiu que va fer pública la seva homosexualitat. Britànic, d’origen nigerià, Justin va cursar la majoria de la seva carrera esportiva en el futbol anglès i va arribar a jugar en més de cinc equips. Al maig de 1998, Fashanu es va treure la vida fruit d’una profunda depressió pel calvari motivat per la pressió de l’entorn esportiu a causa de la seva condició d’homosexualitat. La iniciativa de les persones solidàries amb la seva memòria va impulsar la data del 19 de febrer com a Dia Internacional contra la Homofòbia en el Futbol amb l’objectiu de destacar la seva lluita, coratge i la seva memòria. 

La Generalitat de Catalunya mitjançant la Direcció General d’Igualtat i la Secretaria General de l’Esport, amb el suport de la  Federació Catalana de Futbol, se sumen per difondre la campanya “Aturem la discriminació LGTBI a la feina, a l’esport i arreu” i fer-la extensiva a l’àmbit de l’esport i concretament al món del futbol, per garantir els drets de totes les persones a gaudir d’una pràctica esportiva lliure de qualsevol tipus de discriminació per raó de sexe i orientació sexual.

Volem encoratjar totes les entitats esportives vinculades al món del futbol i de l’esport en general a participar en aquesta campanya i denunciar qualsevol tipus d’agressió, insult, amenaça, xantatge o incitació a la violència o a la discriminació en els terrenys de joc i en les grades de les instal·lacions esportives.

Aturem la discriminació LGBTI a la feina, a l’esport i arreu! Digues prou a la LGBTIfòbia!

#esportcat  #LGBTI  #19febrer  #futbol

 

 

 

 

 

ACTIVITATS  DEL DIA INTERNACIONAL CONTRA L'HOMOFÒBIA EN EL FUTBOL:

Fes-li un gol a l'homofòbia, a l'esport hi juga tothom!, 19/03/2018 (CE Sabadell FC)

Terrassa amb el Dia internacional de l’Homofòbia en el Futbol (Terrassa)

Panteres Grogues amb el Dia internacional de l’Homofòbia en el Futbol, 20/02/2018 (Barcelona)

Data d'actualització:  19.02.2018