• Imprimeix

Arrenquen a Sant Cugat del Vallès els CPISRA World Games 2018, amb un pressupost de més d’un milió d’euros

El director del Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat (CAR), Ramon Terrassa, ha assistit avui a Sant Cugat del Vallès a la cerimònia d’inauguració dels CPISRA World Games 2018, els jocs mundials per a persones amb paràlisi cerebral que se celebren en aquesta localitat del Vallès Occidental des d’avui i fins el dia 13 d'agost. Unes 800 persones de 30 països relacionades amb 7 esports, entre esportistes, tècnics, assistents, delegats, àrbitres, classificadors, personal federatiu i voluntaris, participaran en aquesta competició internacional que es fa cada 4 anys. Els últims es van celebrar el 2015 a la ciutat anglesa de Nottingham.

07/08/2018 20:08
SGE1
SGE2

Fotos: Helena Artola/FECPC

Els CPISRA World Games, que per primera vegada es disputaran a Catalunya i que formen part del programa d'activitats de Sant Cugat Ciutat Europea de l'Esport 2018, compten amb 7 disciplines esportives de modalitat paralímpica, dividides en esports oficials (atletisme, race running, futbol masculí i natació) i esports en desenvolupament (futbol femení -per primera vegada-, boccia i eslàlom amb cadira de rodes). La majoria de les proves que es faran són puntuables pel rànquing oficial de les federacions de cada un dels esports i, també, classificatòries per a futures competicions, com els Jocs Paralímpics de Tòquio 2020.

Els CPISRA World Games es fan, amb entrada gratuïta, a 4 instal·lacions esportives de Sant Cugat: ZEM La Guinardera, ZEM Jaume Tubau, als tres pavellons de la ZEM Rambla del Celler i al CAR. Aquests jocs els organitza la Cerebral Palsy International Sports and Recreation Association (CPISRA), a través de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC). El pressupost del campionat és de més d'1 milió d'euros, i compta amb el suport de la Secretaria General de l'Esport, la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Sant Cugat i Catalònia Fundació Creactiva.

El representant de la Generalitat ha compartit la inauguració amb Eloi Rovira, tinent d'alcalde de Promoció, Joventut i Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat; Maite Fandos, diputada d'Esports de la Diputació de Barcelona, i Carles Muñoz, president de la FECPC, entre d’altres.