• Imprimeix

La nedadora del CN Sant Andreu Jèssica Vall i el futbolista del FC Barcelona Jordi Alba, escollits millors esportistes catalans del 2018

El director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig, ha assistit avui a l’Antiga Fàbrica Damm de Barcelona a la reunió del jurat de la 22a edició de la Festa de l’Esport Català, organitzada per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i el diari Sport, que ha decidit els guardons als millors esportistes catalans d’enguany.

03/12/2018 14:12
SGE

Foto: UFEC

La nedadora del CN Sant Andreu Jèssica Vall i el futbolista del FC Barcelona Jordi Alba han estat escollits com els millors esportistes catalans del 2018. Són els premis principals que seran entregats a la 22a Gala de l'Esport Català, que es celebrarà el 15 de gener de 2019. Joan Francesc Ferrer "Rubi", responsable de l'ascens de l'Osca i d'un gran inici de temporada amb el RCD Espanyol, s'ha endut el premi com a millor tècnic, mentre el guardó per al millor equip ha estat per al Club de Patinatge Olot, que acapara el títol de campió del món de grups xou des de fa 13 anys.

Entre altres guardonats, hi ha Juan Carlos Navarro, retirat aquest any com a jugador més important de la secció del FC Barcelona de bàsquet, que s'ha endut el premi a la llegenda masculina. En l'apartat femení, el premi ha estat per a la nedadora Maria Pau Corominas, pionera en la natació olímpica estatal. Pel que fa a la projecció, els premis a les millors promeses catalanes són per al remer Manel Balastegui i per a la corredora i esquiadora de muntanya Clàudia Sabata.

També han estat premiades les entitats centenàries Club Natació Reus Ploms, Club Esportiu Ivars d'Urgell, Club de Futbol Barbens, Vilafant Futbol Cub, Club de Futbol Organyà, Club Deportiu Alcanar, Club de Futbol Juneda i Pontenc Club Esportiu. Finalment, el premi a la millor gestió federativa ha estat per a la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC).

El representant del Govern de la Generalitat i component del jurat de la 22a Gala de l’Esport Català ha compartit la tria dels millors esportistes del 2018 amb Pau Villòria, Comissionat de la Presidència per al Desplegament de l’Autogovern; Gerard Esteva, president de la UFEC; Ernest Folch, director del diari Sport; Daniel Laga, coordinador d’Esports de la Diputació de Barcelona; David Casanovas, director general del diari Sport; Gemma Mengual, medallista olímpica, a més de patrocinadors i membres de mitjans de comunicació.