• Imprimeix

El ciclisme català ret homenatge als millors corredors i entitats del 2014

El representant territorial de l’Esport a Barcelona, Santi Siquier, ha assistit avui a les instal·lacions de l'INEFC a l'acte de lliurament de guardons per part de la Federació Catalana de Ciclisme (FCC) a un total de 175 ciclistes de totes les disciplines. A la cerimònia, que ha comptat amb la presència de més de 450 persones, també s’han premiat unes 30 entitats reconegudes per les seves activitats de competició, de ciclisme de base i per ser actives durant més de 30 anys, a més de clubs que enguany celebren el 25è i 50è aniversari.

16/11/2014 18:11
SGE

Foto: Federació Catalana de Ciclisme

L'acte s’ha iniciat amb el lliurament de trofeus, dissenyats en base de fusta que reprodueixen la pista del velòdrom d'Horta, a tots els guanyadors dels campionats de Catalunya, copes catalanes i podis als campionats d'Espanya de les modalitats pista, ciclocròs, BMX, trial, descens, carretera i BTT, a més de les distincions als cicloturistes més actius. També s’han lliurat distincions l’expresident de la FCC Alfred Esmatges, com a membre fundador de l'escola de ciclisme del Velòdrom d’Horta en el 30è aniversari de la seva inauguració; als tres ciclistes més veterans entre els llicenciats de la FCC, i a José Manuel Olivan, pels deu anys del programa dedicat al ciclisme a Radio Marca.

El president d'honor de la Unió de Federacions Esportistes de Catalunya (UFEC), David Moner, ha rebut -per la seva tasca federativa en les 17 anys de presidència de la UFEC- la insígnia d'or de la FCC a mans del seu president, Josep Bochaca, i una placa de reconeixement lliurada per l’expresident de la FCC Miquel Arbós, en nom de tots els expresidents de la federació.  Els guardons d'aniversari lliurats als clubs amb 50 anys d'antiguitat han estat pel CC Tibidabo, PC Bons Amics, CC Farners i PC Colomina, i els premiats que han fet 25 anys han estat el CC Llavaneres, CC El Diari, CC Savall, CC Platja d'Aro, EC Baix Camp, UC La Bisbal, CC Pardinyes i CC Calafell.

També s’han atorgat distincions a tots els ciclistes professionals amb llicència de la FCC i als esportistes amb llocs d'honor als Campionats del Món de cada disciplina. Els de trial han estat per a Oriol Roca, Rafa Tibau, Gemma Abant i Sergi Llongueras, i els de ciclisme adaptat per a Raquel Acinas, Juan José Mendez, Josefa Bentez, Judit Masdeu, Ignacio Avila i Joan Font. Els guardons de millors ciclistes catalans de l’any ha estat per a Helena Casas, pels seus èxits a la pista, i per a José Antonio Hermida, pels continuats podis a les competicions de BTT. Santi Siquier ha estat acompanyat de Josep Bochaca, president de la FCC; Gerard Esteva, president de la UFEC; Carles Domingo, vicepresident del Consell Municipal de l'Esport de l'Ajuntament de Barcelona, i David Moner, president d'honor de la UFEC.