• Imprimeix

L’expresident de la Federació Catalana de Hockey i de la Federació Internacional de Hockey, Leandre Negre, rep l’Orde Olímpica del CIO

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha assistit avui al Palau de la Generalitat al lliurament de l’Orde Olímpica de la mà del president del CIO, Thomas Bach, a Leandre Negre, expresident de la Federació Catalana de Hockey i Internacional d’Hockey. L’Orde Olímpica, creada pel Comitè Internacional Olímpic (CIO) és la condecoració de caràcter civil més important de les concedides pel Moviment Olímpic com a distinció successora del Certificat Olímpic.

24/07/2017 19:07
SGE 1
SGE2

Fotos: Jordi Estruch

L’executiva del Comitè Olímpic Internacional (COI) va decidir, el passat mes de desembre, concedir aquest màxim guardó olímpic per  les seves múltiples contribucions i esforç a la causa de l’esport, especialment al Moviment Olímpic. Leandre Negre ha estat expresident de la Federació Catalana de Hockey (FCH) i de la Federació Internacional de Hockey (FIH), i que actualment és president d’Honor d’aquesta última.

La insígnia de l'Orde Olímpica, realitzada en el metall corresponent a la seva categoria, consisteix en un collaret dividit en dues meitats amb la forma d'una corona d'olivera kotinos en la seva part frontal i compost de baules a manera de cadena en la posterior. En la part central del collaret, apareixen situats els cinc anells, principal símbol del Moviment Olímpic, motiu central del seu bandera. Al costat del collaret es lliura una insígnia de petita grandària per ser col·locada en la solapa, coneguda com a miniatura, realitzada en or, plata i bronze segons correspongui. El guardó s’atorga per contribucions especialment distingides al Moviment Olímpic. També de forma habitual, com a mostra de cortesia, el COI lliura l'Orde Olímpica al responsable nacional o estatal de l'organització dels Jocs Olímpics en la cerimònia de clausura d'aquests.

El màxim representant esportiu del Govern de Catalunya ha compartit el lliurament del guardó amb el president de la FIH, Xavier Adell i membres de la seva junta directiva; Narcís Carrió, expresident de la FCH; Jordi Alcover, vicepresident EHF; presidents dels diferents clubs catalans i diversos amics i familiars de l’homenatjat. .