• Imprimeix

Comença el compte enrere dels World Roller Games Barcelona 2019

A un any vista de la segona edició dels World Roller Games (WRG), que tindran lloc el juliol de 2019 a l’Anella Olímpica de Montjuïc, aquest matí s'ha oficialitzat el compte enrere amb un acte institucional en què s'han donat a conèixer les seus i les instal·lacions. Ha participat en la presentació el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras.

11/07/2018 16:07
sge

Foto: World Roller Games Barcelona 2019

sge

El Pavelló Mies van der Rohe de Barcelona ha acollit l'acte, que ha comptat amb la presència també de Marta Carranza, comissionada d'Esports de l’Ajuntament de Barcelona; Maite Fandos, diputada d'Esports de la Diputació de Barcelona; Sabatino Aracu, president de World Skate; Carmelo Paniagua, president del Comitè Organitzador dels WRG, i Ramon Basiana, president del Comitè Executiu dels WRG.

En el transcurs de la presentació, s'han donat a conèixer de forma oficial les seus de competició i s'han mostrat les primeres imatges virtuals de les instal·lacions. Així, l’Anella Olímpica de Montjuïc serà l'escenari principal del gruix del calendari, amb Campionats del Món al Palau Sant Jordi, al Parc Montjuïc, al Sant Jordi Club, a l’INEFC i l’Esplanada. Els Pavellons CEM Mar Bella, CEM Horta i Palau Blaugrana concentraran la competició d'hoquei inline i hoquei patins, sense oblidar que els roller sports seran presents també en seus urbanes com el Front Marítim, l’Avinguda Reina Maria Cristina i Diagonal-Passeig de Gràcia. Les subseus de competició seran Vilanova i la Geltrú, Mollet del Vallès, Terrassa i Sant Cugat del Vallès.

Gerard Figueras ha assegurat que “els World Roller Games són una gran oportunitat per l’esport català per mostrar-se al món, com en el seu dia ho van ser els Jocs Olímpics. Un model d’èxit que estem segur que es replicarà d’aquí a un any  a Barcelona”. Per la seva banda, Marta Carranza ha dit que aquest esdeveniment “confirma el binomi indiscutible de Barcelona i esport, que es tradueix en expertesa i coneixement. Barcelona tornarà a ser al món i volem aprofitar-ho per ser també exemple amb l’aplicació de nous valors que pensem que han de tenir tots els esdeveniments: la sostenibilitat i la igualtat”.

Sabatino Aracu, president de World Skate, ha subratllat que Barcelona és “una ciutat que té una gran imatge arreu del món, jove, mediterrània i actual. No hi ha millor ciutat per celebrar els World Roller Games que Barcelona i esperem que el 2019 serà amb aquest esdeveniment la gran explosió dels roller sports”.

Carmelo Paniagua, president del Comitè Organitzador, ha afirmat que “el principal objectiu és fer que aquest esport segueixi creixent. La Federació Espanyola de Patinatge i la Federació Catalana de Patinatge vam anar de la mà per organitzar-lo junts, i segur aquesta cita marcarà un punt d'inflexió en els nostres esports”.

Finalment, Ramon Basiana, president del Comitè Executiu, ha apuntat que “el nostre objectiu és que els World Roller Games es consolidin com un esdeveniment de referència mundial, similar als Campionats del Món de natació de la FINA. A més, des de l’inici, quan vam començar a plantejar-nos l’esdeveniment, vam tenir clar que volíem que fos una organització sostenible i ser pioners en la bona gestió dels nostres recursos”.

Coincidint amb el compte enrere d'un any avui s'ha presentat el manifest de compromís de pràctiques sostenibles dels WRG Barcelona 2019. L'esdeveniment integrarà criteris de desenvolupament sostenibles i contribuirà activament a la difusió d'aquesta gestió compromesa sobre el territori i els actors. La voluntat és fer dels World Roller Games un esdeveniment pioner en el compromís i les pràctiques sostenibles per a les futures competicions esportives amb el suport de les institucions públiques i federacions presents. L'acord ha quedat palès amb la signatura per part d'organitzadors i institucions d'una carta de compromís de pràctiques sostenibles.

Més de 4.500 atletes de tot el món competiran als WRG en modalitats tan dispars com Alpí, Artístic, Roller Freestyle, Descens, Inline Freestyle, Hoquei Línia, Hoquei Patins, Roller Derby, Scooter, Skateboard i Velocitat per convertir-se en els millors del món. World Skate impulsa aquest gran esdeveniment que té un comitè organitzador constituït per l’Ajuntament de Barcelona, la Real Federación Española de Patinaje, la Federació Catalana de Patinatge, la Generalitat de Catalunya, el Consejo Superior de Deportes i la Diputació de Barcelona.