• Imprimeix

La Secretaria General de l’Esport reconeix els mèrits de 163 esportistes, equips i clubs de Lleida durant l’any 2017

La Secretaria General de l’Esport ha reconegut avui 149 esportistes de Lleida, 12 equips i dos clubs que van obtenir un èxit destacat durant el curs 2017 en les seves respectives especialitats en competicions d’àmbit català, estatal i internacional. Entre aquest col·lectiu, destaquen Marc Márquez i Paula Juste, que han rebut el premi com a millors esportistes lleidatans de l’any passat.

10/10/2018 21:10
sge

Fotos: Santi Iglesias

sge
sge

L’acte, que s’ha celebrat al Gran Teatre de la Passió de Cervera, ha estat presidit pel secretari general de l’Esport, Gerard Figueras; el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, i l’alcalde del municipi, Ramon Royes. També hi ha pres part el representant territorial de l’Esport a Lleida, Joan Segura, entre altres autoritats.

Dels 149 guardons individuals, 93 han correspost a esportistes masculins i 56, a femenins, que pertanyen a 64 clubs i entitats -51 dels quals del mateix territori de Lleida- i que corresponen a 34 disciplines esportives o federacions. L’any 2017 125 d’aquests esportistes van quedar primers en Campionats de Catalunya, 183 van fer podi en Campionats d’Espanya (57 van penjar-se medalles d’or), 7 van fer podis en Campionats del món i 19 van quedar en els tres primers llocs en campionats europeus.

Entre els esportistes i clubs que s’han distingit avui a Cervera, hi ha Marc Márquez i Arnau Farré (motociclisme), Pierre Oriola (bàsquet), Arnau Erta (atletisme), Nunci Rodríguez i José Miguel Triquell (tir olímpic), Ferran Julià (natació), Joel Lee (taekwondo), Sílvia Mestre (físic-culturisme), el Club Tennis Borges Blanques o l’Escuderia Lleida (automobilisme), entre d’altres. A tots els esportistes i equips guardonats se’ls ha lliurat una reproducció d’una litografia del pintor impressionista arrelat a Lleida Isidre Mercadé (1912-2001), titulada “Castellers i escacs”.

Com a novetat d’enguany, la Generalitat ha lliurat, a banda dels guardons anteriors, sis premis especials als millors esportistes de Lleida el 2017, que han estat per a Marc Márquez (motociclisme)-Millor esportista masculí; Paula Juste (natació)-Millor esportista femenina; Aleix Porras (atletisme)-Millor esportista jove promesa masculina; Laia Bonilla (Pàdel)-Millor esportista jove promesa femenina; Pol Puiggener (esquí)-Millor esportista amb altres capacitats masculí, i Marta Jové (gimnàstica)-Millor esportista amb altres capacitats.

D’altra banda, i també per primera vegada, s’ha fet un reconeixement a tres fites esportives aconseguides per competidors lleidatans. Es tracta de la Millor fita d’un esportista amb altres capacitats, atorgada a Pol Puiggener, per la seva segona posició als Jocs Mundials d’Hivern Special Olympics en esquí de fons, i les Millors fites esportives, que han recaigut en l’AEM femení, campió de la Segona Divisió Infantil Catalana de futbol, i el Club Hoquei Vila-sana, per l’ascens a l’OK Lliga Femenina d’hoquei sobre patins.

Finalment, la Generalitat ha lliurat un guardó pòstum per la dedicació i la trajectòria esportiva a la figura de Bernabé Hernández, i ha commemorat el 25è aniversari de l’ascens de la UE Lleida a Primera Divisió de futbol.