• Imprimeix

La Secretaria General de l’Esport premia els mèrits de 77 esportistes i clubs de l’Alt Pirineu i Aran assolits durant l’any 2017

La Secretaria General de l’Esport ha reconegut avui 75 esportistes de l’Alt Pirineu i Aran i dos equips del Club Curling Val d’Aran que van obtenir un èxit destacat durant el curs 2017 en les seves respectives especialitats en competicions d’àmbit català, estatal i internacional.

19/09/2018 23:09
sge

Fotos: Pedro Pelayo

sge

L’acte, celebrat al cinema Ribagorçana del Pont de Suert, ha estat presidit pel secretari general de l’Esport, Gerard Figueras; la delegada territorial del Govern de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, i l’alcalde del municipi, Josep Antoni Troguet. També hi ha pres part el representant territorial de l’Esport a Lleida, Joan Segura, entre altres autoritats.

Dels 75 guardons individuals, 39 han correspost a esportistes masculins i 36, a femenins, que pertanyen a 20 clubs i entitats, 16 dels quals del mateix territori de l’Alt Pirineu i Aran, i s’inclouen en 10 disciplines esportives o federacions. L’any 2017, 40 d’aquests esportistes van quedar primers en Campionats de Catalunya, 95 van fer podi en Campionats d’Espanya (48 van obtenir medalles d’or), mentre que 8 van fer podis en Campionats del Món i 2, en Campionats d’Europa.

Entre els esportistes que s’han distingit avui al Pont de Suert, hi ha Kilian Jornet (esquí de muntanya), Tòn Cónsul (esports d’hivern), Pep Fillat (activitats subaquàtiques), Club Curling Val d’Aran, Miquel Travé i Núria Vilarrubla (Piragüisme), entre altres. A tots els esportistes i equips guardonats se’ls ha lliurat una reproducció de la litografia de l’artista arrelat a Lleida Isidre Mercadé, titulada “Castellers i escacs”.

En el transcurs de l’acte, i a banda dels guardons anteriors, la Generalitat ha lliurat els següents sis premis especials als millors esportistes de l’Alt Pirineu i Aran del 2017: Miquel Travé, millor esportista masculí; Núria Vilarrubla, millor esportista femenina; Tòn Cónsul, millor esportista jove promesa masculina; Anna Esteve, millor esportista jove promesa femenina; Oriol Ruiz, millor esportista amb altres capacitats masculí, i Almudena Ruiz, millor esportista amb altres capacitats. Finalment, i també per primer cop, s’ha lliurat el premi “Fita esportiva” a Oriol Ruíz, per haver assolit el rècord d’Espanya d’eslàlom en la prova WSB1 en categoria Infantil. 

*En aquest enllaç, es pot veure un resum de l'acte, elaborat per Lleida TV.