• Imprimeix

La Universitat Politècnica de Catalunya relleva la Universitat Abat Oliba en la coordinació dels Campionats de Catalunya Universitaris  

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha pres part avui en la cloenda dels Campionats de Catalunya Universitaris (CCU) 2017, que s’ha celebrat a l’Aula Magna de la Universitat Abat Oliba CEU, de Barcelona. Durant l’acte, s’ha fet el relleu de la coordinació d’aquesta competició a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i s’han reconegut els millors esportistes universitaris absoluts del curs passat: Albert Puig, de la Universitat Ramon Llull, i Marta Alsó, de la Universitat de Barcelona (UB).

07/11/2017 15:11
sge

Fotos: UPC

sge
sge

La 32a edició dels campionats, que ha estat responsabilitat de la Universitat Abat Oliba, ha comptat amb la participació de 122 equips de les 12 universitats, mentre que un total de 5.798 estudiants han participat de les diferents activitats organitzades per l'Esport Català Universitari. El medaller ha estat encapçalat per la UB, amb 89 medalles, seguida de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), amb 68, i la UPC, amb 48.

Durant aquest curs, la Universitat Abat Oliba ha introduït algunes novetats, com la creació de l'Unihealthy Challenge, una competició que consistia a mesurar les distàncies recorregudes a peu o amb bicicleta pels membres de la comunitat universitària, o la retransmissió en directe per la Xarxa TV de la fase final de les competicions per equips.

L’acte ha comptat també amb la presència del comissionat d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé; la rectora en funcions de la UAO, la Dra. Eva Perea, i la vicerectora d’Estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya, Marisa Zaragozá, així com el subdirector general d’Activitats Esportives i Infraestructures del Consell Català de l’Esport (CCE), Oriol Marcé, i la responsable en matèria de gènere i programes esportius transversals del CCE, Blanca Nualart.

El secretari general de l’Esport ha felicitat la Universitat Abat Oliba per la bona coordinació i ha destacat que una de les claus de l’èxit de l’esport universitari “és la sinergia entre el Govern, les 12 universitats i el Consell Interuniversitari de Catalunya, que ve molt pautada gràcies al Pla Estratègic d’Esport Universitari de Catalunya 2013-2020, que ens permet fer evolucionar la pràctica esportiva des de l’escola fins a la universitat”.

Les autoritats han lliurat els guardons de reconeixement als guardons als millors esportistes universitaris 2017 i a les universitats catalanes. Un total de 42 esportistes han estat nominats com a millors esportistes universitaris catalans en les diferents modalitats esportives. Entre ells, el millor esportista absolut masculí ha estat Albert Puig (URL), en natació, i en noies, Marta Alsó (UB), en judo -52 kg. La classificació per participació individual l’ha encapçalat la UB (831 participants), la UPC (706) i la UAB (562). Dels 5.798 participants totals, 3.202 ho eren en categoria masculina; 2.443, en la femenina, i 153, en la mixta.

En acabar l’acte, la rectora en funcions de la UAO ha entregat un guardó d’agraïment al conseller delegat de La Xarxa de Comunicació Local, Francesc Pena; al comissionat d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona i al secretari general de l’Esport per la seva contribució al bon funcionament dels campionats, i s’ha fet el traspàs de les tasques de coordinació entre la UAO i la UPC.

La setmana vinent comencen els CCU d'esports d'equip a Cornellà. La primera jornada de competició es disputarà entre el 14 i el 30 de novembre.