• Imprimeix

Llibert Mill i Emma Roca es proclamen campions de Catalunya de BTT Ultramarató a Vielha

Llibert Mill i Emma Roca s’han proclamat campions de Catalunya de BTT Ultramarató a Vielha (Val d'Aran) després de disputar-se la Pedals de Foc NonStop, tercera i última prova d’un campionat que per primera vegada ha tingut reconeixement oficial per part de la Federació Catalana de Ciclisme. El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha seguit la competició, que ha batut el rècord de participació.

29/06/2014 01:06
sge

Fotos: Pedales del Mundo

sge

La 9a edició de la Pedals de Foc NonStop, la prova pionera en BTT d'ultra llarga distància, era enguany la gran final de la Copa Catalana Internacional de BTT Ultramarató i al mateix temps seu dels Campionats de Catalunya d'aquesta modalitat. Aquesta edició coincidia amb la desena temporada de la mítica travessa Pedals de Foc, la ruta en bici de BTT que va canviar la forma d'entendre el turisme ciclo-esportiu i que s'utilitza com a recorregut base de la prova.

Després que divendres tingués lloc la presentació de la pel·lícula documental de les 10 temporades de Pedals de Foc i la presentació de la prova, a càrrec d’Ivan Tibau, a les cinc de la matinada d’ahir dissabte començava la cursa des de Vielha, amb un gran ambient que va omplir d’acompanyants i veïns els carrers de la població per animar els corredors en els compassos inicials de la prova.

Des dels inicis, un fort ritme era marcat pels grans favorits, Joan Llordella, Pau Zamora, David Rovira, Joseba Albizu, Santi Francas, Joan Campa, Aitor Kintana i el gran protagonista del dia Llibert Mill, entre d'altres. Els corredors van poder gaudir d'una meteorologia excel·lent al llarg dels més de 200 quilòmetres que la organització els havia preparat.

A partir de la meitat del recorregut, coincidint amb el Coll del Triador, cim Iñaki Lejarreta, el port més mític de la Pedals de Foc, Joseba Albizu imposava un fort ritme i passava a encapçalar la prova en solitari seguit de Mill i Zamora. D'aquí fins al final, els grans protagonistes de la jornada serien Albizu i Mill, i tot indicava que el primer seria el guanyador, ja que al pas pel Pla de Beret, última dificultat de la jornada, Albizu avantatjava en 5 minuts a Mill. Amb tot, hi va haver un desenllaç sorprenent, quan Llibert Mill en el tram final recuperava la primera posició per entrar guanyador a Vielha, després que Albizu tingués uns problemes de navegació. D'aquesta forma Mill, s'imposava per cinquena vegada a la Pedals de Foc NonStop i es convertia en el primer corredor en guanyar el títol de campió de Catalunya de BTT Ultramarató.

Pel que fa a la categoria femenina, hi va haver tres grans protagonistes, Laura Baleta, líder de la Copa Catalana, Anna Bello i Emma Roca, l'especialista de proves en Ultra llarga distància. Les tres corredores s'anirien alternant les posicions fins a la segona meitat del recorregut, on finalment Emma Roca s'imposava per davant de Bello i Baleta. En aquesta temporada 2014 el circuit de la Copa Catalana Internacional de Btt Ultramarató ha constat de 3 proves: La Pedals del Cister NonStop, 13 d'abril a La Riera de Gaià (Tarragona), l'11 de maig la Llibert Mill a Pontons (Barcelona) i el 28 de juny la Pedals de Foc NonStop a Vielha (Val d'Aran).