• Imprimeix

El català Marcelo Cairo guanya el títol sub21 de Làser Radial en el Campionat d’Europa disputat al Barcelona International Sailing Center

El director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig, ha participat avui en la cloenda del Campionat Europeu de Làser Standard, Radial Femení i Radial Masculí, important competició internacional de vela olímpica que s’ha disputat aquesta setmana a les instal·lacions de la Federació Catalana de Vela al Barcelona International Sailing Center (BISC) de Sant Adrià del Besòs i que ha acabat amb el títol de campió d’Europa sub21 de Làser Radial masculí per al català Marcelo Cairo.

08/10/2017 20:10
sge

Fotos: Laura Carrau/BISC

sge

El regatista del Club Nàutic Cambrils ha estat el segon classificat de la general i el millor sub21 de la seva classe després d’ocupar llocs de podi des del primer dia de competició. El podi de l’europeu absolut de la seva classe l’han completat Marcin Rudawski, primer, i Dimitris Papadimitriou, tercer.

D’altra banda, el britànic Nick Thomson és el nou campió d’Europa de Laser Standard, seguit de l’italià Francesco Marrai i el neozelandès Andrew Mckenzie. En noies, la campiona d’Europa 2017 de Làser Radial ha estat l’holandesa Marit Bouwmeester. El podi l’han completat la danesa Anne- Marie Rindom i la grega Vasilea Karachaliou.

Les instal·lacions del BISC, al parc del Fòrum, han acollit 333 regatistes de 58 països diferents. En total, la flota ha pogut disputar 11 mànegues en sis dies de competició. La jornada ha acabat amb l’entrega de premis al BISC amb la presència de Toni Reig, al costat del president de la Federació Catalana de Vela, Xavier Torres; la presidenta de la Real Federación Española de Vela, Julia Casanueva; la diputada d’Esports de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos;  el president del Reial Club Nàutic de Barcelona, Joaquim Barenys, i el comodor del Reial Club Marítim de Barcelona, Carlos González, entre d’altres.

En l’Europeu hi ha estat implicats l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, el Reial Club Marítim de Barcelona, el Reial Club Nàutic de Barcelona, la Classe Internacional de Làser, la Real Federación Española de Vela, l’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs, el Barcelona International Sailing Center i la Federació Catalana de Vela.