• Imprimeix

Emoció i alt nivell en les finals dels Campionats de Catalunya Universitaris 2018 celebrades a Cornellà de Llobregat

Un total de 28 equips de les diferents universitats catalanes han disputat les finals dels Campionats de Catalunya Universitaris (CCU) d’esports d’equip 2018, que s’han celebrat des de dimarts fins avui al Pavelló Esportiu del Llobregat i al camp municipal de futbol i de rugbi de Cornellà, en un ambient de molta competitivitat i joc net. L’última i decisiva jornada ha estat seguida pel secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, i el director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig.

08/03/2018 17:03
sge

Fotos: CCU

sge

En total, han participat en els CCU d’enguany 103 equips de les 12 universitats, amb més de 1.500 esportistes que han competit en bàsquet, voleibol, handbol, rugbi, futbol sala en categoria masculina i femenina, futbol 7 femení i futbol 11 masculí. Les 12 finals dels diferents esports reunien els dos millors equips després de competir a les fases de grup celebrades durant els mesos de novembre i  febrer, i de superar les semifinals a principis de març.

Cal destacar el nivell de la competició, que ha estat molt alt i en molts casos amb finals molt ajustats, com van ser els dos partits de cloenda, on la Universitat de Barcelona (UB) s’ha imposat per 3-2 a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) en voleibol masculí, i la Universitat de Lleida ha fet el mateix per 62-58 a la Universitat de Girona en bàsquet femení després d’una gran remuntada.

La Universitat de Barcelona s’ha imposat en el medaller guanyant 5 finals, seguida de la Universitat de Lleida i Universitat Ramon Llull, amb dues victòries, i la Universitat de Girona, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra, amb una. Els equips universitaris guanyadors tenen ara l’opció de participar als Campionats d’Espanya Universitaris. Tots els partits de les finals i l’acte de cloenda han estat retransmesos en directe per la Xarxa d’Audiovisual Local  (XAL), entitat col·laboradora de l’Esport Català Universitari, tal i com ja va succeir l’any passat.

A l’entrega de premis, que s’ha celebrat al Parc Esportiu del Llobregat, han estat presents, a banda de Gerard Figueras i Antoni Reig, el subdirector general d’Activitats Esportives i Infraestructures del Consell Català de l’Esport, Oriol Marcé; el tinent d’alcalde de Cornellà, Sergio Fernàndez; el regidor d’Esports de Cornellà, José Manuel Parrado; el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Francesc Torres; la vicerectora de la UPC, Núria Garrido; el rector de la Universitat de Barcelona, Joan Elias; la vicerectora de la Universitat de Girona, Laura Vall-Llosera; el vicerector de la Universitat Autònoma de Barcelona, Carlos Sánchez, i el gerent de la Universitat Ramón Llull, Jaume Claramunt.

Durant l’acte, el tinent d’alcalde i el regidor d’Esports de l’Ajuntament Cornellà han rebut també la placa que distingeix la ciutat com a “Vila Esportiva Universitària” de mans del rector de la UPC, com a universitat coordinadora de l’esport Català Universitari’18, un guardó que es lliura als municipis que promouen l’esport universitari i hi participen activament allotjant aquests campionats d’esports d’equip.

Durant aquest segon quadrimestre, continuen els Campionats de Catalunya Universitaris en les modalitats individuals. El calendari inclou competicions en unes 20 disciplines obertes a la participació de tots els estudiants de les 12 universitats catalanes. D’altra banda, del 14 al 18 de març, l’Esport Català Universitari tindrà presència en el Saló de l’Ensenyament amb la celebració dels Campionats de 3x3 de bàsquet masculí i femení, així com altres activitats esportives.