• Imprimeix

El Camp Nou acull la 6a trobada anual de MuscleTech Network, un referent internacional sobre recerca en el múscul esquelètic i el tendó

El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha participat avui al Camp Nou en la inauguració de la 6a trobada anual de MuscleTech Network, el fòrum de trobada d’investigadors i metges per intercanviar les últimes tendències i innovacions en el camp del múscul esquelètic i el tendó. Organitzades pel FC Barcelona i el Centre Tecnològic Leitat, les jornades, que s’acabaran demà, s’han consolidat a Catalunya com un referent mundial en aquest àmbit mèdic.

13/10/2014 13:10
sge

Foto: MuscleTech Network

En la inauguració, Ivan Tibau ha estat acompanyat per Jordi Monés, directiu de l’àrea mèdica i rendiment del FC Barcelona; Eusebi Cima, president del Centre Tecnològic Leitat; del Dr. Xavier Gassó, director de gestió sanitària a Egarsat, i Hakim Chalabi, director mèdic d’Aspetar. La trobada està organitzada pel FC Barcelona, Aspetar i el Centre Tecnològic Leitat, i compta amb el suport de la Fundació FC Barcelona, la Fundación Leo Messi, així com la col·laboració de la Secretaria General de l’Esport, Egarsat i Scharlab.

Durant el seu parlament inaugural, el secretari general de l’Esport ha recordat que “Catalunya ha estat sempre capdavantera d’una forma entusiasta amb el desenvolupament de totes les ciències que envolten el món de l’esport, especialment de la medicina de l’esport” i ha explicat que “som el país d’Europa que més Centres de Medicina de l’Esport té censats i acreditats”. Ivan Tibau ha mostrat el suport del Govern a aquesta trobada anual i ha mostrat la “satisfacció de comprovar que els esportistes catalans no només estan en bones mans sinó que hi ha suficients inquietuds en la comunitat científica per intentar que es minimitzin els riscos que per a la seva salut té l’esport d’alta intensitat”.

MuscleTech Network és una xarxa de coneixement promoguda pels Serveis Mèdics del Futbol Club Barcelona i Leitat orientada a la recerca i la comunicació entre científics i professionals internacionals que treballen en hospitals, universitats i centres d’investigació perquè aquests nous tractaments es converteixin en una realitat curativa per als pacients.

Les jornades es focalitzen en la recerca de lesions d’isquiotibials i compten amb la presència d’investigadors de gran prestigi en l’àmbit mundial, així com amb la participació dels doctors del Club Gil Rodas (també director científic de MuscleTech Network), Lluís Til, Josep Antoni Gutiérrez (cap de la Unitat de Medicina de l’Esport del Consell Català de l’Esport), Xavier Valle, Ricard Pruna, Dani Medina, Xavier Yanguas i Jordi Puigdellívol. Aproximadament 300 professionals internacionals estaran presents en aquesta edició.

En els últims quatre anys MuscleTech ha promogut 13 projectes d’investigació col·laboratius, dos dels quals, internacionals, tres doctorats i un postdoctorat, i s’ha dedicat al foment i a la realització de recerca i difusió de resultats orientats a nous enfocaments per al tractament de lesions, la millora de la medicina esportiva, la promoció de la pràctica saludable de l’esport i la resolució de problemàtiques d’implicació social en l’àmbit del múscul i el tendó.