• Imprimeix

La Secretaria General de l’Esport inicia els debats temàtics del procés participatiu per a un Pacte Nacional de l’Activitat Física i l’Esport

El procés participatiu per a un Pacte Nacional de l’Activitat Física i l’Esport, impulsat per la Secretaria General de l’Esport, continua cremant etapes i aquesta setmana arriba a la tercera fase amb la celebració de les reunions per àmbits, sessions en què es debatrà al voltant dels cinc grans temes d’aquest projecte de país.

03/05/2017 15:05
sge
sge

Un dels debats territorials celebrats en el marc del Procés

El Govern va presentar el passat 30 de gener en un acte públic amb tots els agents esportius les bases del Nou Model de Governança de l’Esport Català, que té com a finalitat construir una societat més saludable i millorar l’alt rendiment esportiu. El mes de febrer es va iniciar el procés participatiu que servirà per recollir l’opinió de tots els actors del món de l’esport, ja sigui tant a nivell de gran organització, a nivell de club, associació o empresa, així com també a nivell particular. Aquest procés, que té l’encàrrec d’articular el debat sobre el futur de l’esport al nostre país, compta amb la col·laboració i supervisió de la Secretaria de Transparència i Govern Obert del Departament d’Afers i Relacions Institucionals, Exteriors, i Transparència.

El procés participatiu està organitzat en diverses fases. La primera, que es va iniciar durant el mes de febrer, va servir per recollir l’opinió de les 5 grans organitzacions del sector de l’esport; en una segona fase es van realitzar 10 debats territorials per tot el territori; en la tercera fase s’organitzarà un debat per cada àmbit; una quarta fase serà de redacció i consens del Pacte Nacional per l’Activitat Física i l’Esport, i la darrera fase conduirà a la signatura i l’aprovació del Pacte, que s’haurà de traduir després en la Llei de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya.

Durant aquest mes de maig, doncs, tindran lloc a l’Auditori Rafael Nebot del Consell Català de l’Esport, a Esplugues de Llobregat, els cinc debats, un per cada un dels àmbits de treball temàtics del procés participatiu: Activitat Física: promoció, prevenció i prescripció; Coneixement: educació, formació i recerca; Rendiment: detecció, tecnificació i alt nivell; Economia: empresa, turisme i esdeveniments, i Governança: organització, planificació i finançament.

Aquests debats són oberts i es treballarà en petits grups que tractaran cadascun dels àmbits del nou model de governança. Les conclusions de cadascun dels debats es recolliran en un document i s’inclouran a les bases proposades pel Govern. 

El calendari dels debats, que es faran a les 18 hores, és el següent:

  • Dilluns 8 de maig –       Àmbit del coneixement
  • Dijous 11 de maig –        Àmbit del rendiment 
  • Dilluns 15 de maig  –        Àmbit de l’economia
  • Dijous 18 de maig –        Àmbit de la governança
  • Dilluns 22 de maig –        Àmbit de l’activitat física 

 

 

Les 5 reunions per àmbits se celebraran durant el mes de maig a la seu del Consell Català de l’Esport, a Esplugues