• Imprimeix

Milers de nois i noies gaudeixen del futbol i dels valors de l’esport en l’espai #ORGULLOSA de la Ciutat dels Somnis

La Secretaria General de l’Esport (SGE) i la Federació Catalana de Futbol (FCF) han acostat el futbol i el futbol sala femení, així com els valors de l’esport, a milers d’infants durant la Ciutat dels Somnis, la primera edició del nou Festival de la Infància que després de quatre dies ha acabat avui al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona havent rebut més de 25.000 visitants.

30/12/2017 23:12
sge

Foto: FCF

sge

Foto: Pep Herrero

sge

Foto: FCF

Un dels espais del certamen més concorreguts per la mainada ha estat l’estand conjunt -anomenat #ORGULLOSA- impulsat pels dos organismes, que han tornat a treballar plegats per acostar, en aquesta ocasió, la pràctica del futbol i el futbol sala a les nenes i les noies amb la finalitat de normalitzar la presència d’aquest col·lectiu en aquests esports i aconseguir augmentar-ne la participació en tots els àmbits: jugadores, tècniques, àrbitres, directives, etc.

Totes les activitats proposades estaven vinculades al futbol i, en concret, a algun dels valors positius que transmet, com els que la FCF impulsa cada temporada amb campanyes com la de Respecte o +KESPORT!. L’espai estava ambientat en la campanya #ORGULLOSA, impulsada des de l’estiu passat per la Federació Catalana amb la col·laboració de la SGE, que pretén aconseguir per a les noies un tracte paritari en la pràctica esportiva, així com trencar les barreres i els prejudicis socials que afronten les noies en el món del futbol.

Els nois i noies que han participat en les activitats han treballat valors com l’autoconeixement, amb una activitat on podien conèixer les seves capacitats i les seves limitacions; l’empatia, amb un joc on els participants anaven canviant de rols; les relacions interpersonals, a través del joc ‘Futbol en parelles’ per treballar la pertinença a un equip, i, finalment, el treball en equip, mitjançant el “4 per fer gol”, un joc que buscava la participació de tots els membres de l’equip per aconseguir l’objectiu marcat: sumar punts. A l’espai, hi havia petits camps de futbol perquè els infants juguessin i practiquessin el futbol amb diferents elements, com ara el Tocball, una eina per millorar el control i la passada.

A banda d’aquestes activitats, un dels atractius d’#Orgullosa també ha estat la presència de reconegudes representants del nostre futbol i futbol sala. Així, s’hi han acostat la jugadora del primer equip del FC Barcelona i de la selecció catalana absoluta femenina Olga García, les jugadores de la selecció catalana de futbol sala i de l’AE Penya Esplugues Berta Velasco i Helena Roig, l’àrbitra FIFA de la Primera Divisió Nacional Femenina, Ainara Acevedo, així com la seleccionadora catalana sub17 i sub21 femenina de futbol sala, Clàudia Pons. Totes elles han atès les peticions de tots aquells que els han demanat un autògraf i han pogut compartir moments de joc en els mini camps de l’estand.

Programa Dones i Esports

La Secretaria General de l’Esport, en el marc del Programa Dones i Esports, ha fet costat a #ORGULLOSA perquè la iniciativa ajuda a escurçar les distàncies entre homes i dones, alhora que reforça els valors i les aportacions d’aquestes al món de l’esport.

En la seva estrena, la Ciutat dels Somnis ha omplert el Nadal de jocs, valors, coneixements i diversió, recreant una ciutat imaginària que ha comptat amb diversos equipaments urbans, com ara un hospital, un taller mecànic, un ajuntament o un pavelló esportiu. Al seu interior, s’han desenvolupat prop d'un centenar propostes lúdiques, esportives i culturals per apropar el món dels oficis i les professions als nens i nenes d'entre 4 i 12 anys. A banda de l’espai de la SGE i la FCF, els infants han gaudit amb diversos equipaments urbans, com ara un pavelló esportiu amb camps de futbol, una pista de bàsquet de la Fundació del FC Barcelona i un rocòdrom per experimentar professions relacionades amb l'esport d'aventura, entre altres activitats.

En la inauguració de la Ciutat dels Somnis, que va tenir lloc dimecres passat,  Gerard Figueras va estar acompanyat de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig; el vicepresident de la FCF, Joan Josep Isern; el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga; el director general de Difusió del Departament de Presidència, Ignasi Genovès; la vicepresidenta 4a de la Diputació de Barcelona, Meritxell Budó; el director de l’INEFC Catalunya, Jordi Solà, i el representant territorial de l’Esport a Barcelona, Santi Siquier, entre d’altres. La comitiva institucional va visitar els diferents estands dels expositors i les activitats proposades.

La Secretaria General de l'Esport i la Federació Catalana de Futbol hi han fomentat l’esport femení