• Imprimeix

Badalona acull amb nota el Campionat del Món de Vela de la Classe X-35

El director del Consell Català de l’Esport, Albert Marco, ha participat avui en el lliurament de premis del Campionat del Món de Vela de la Classe X-35, que durant una setmana ha convertit Badalona en el focus d’atenció internacional d’aquesta modalitat, amb la presència de 22 vaixells de diferents països. Aquesta ha estat la setena edició d'aquesta cita, organitzada de manera brillant pel Club de Vela Badalona i Marina Badalona.

30/08/2012 21:08
sge

Fotos: X-35 Worlds Badalona 2012

sge

El Campionat ha acollit embarcacions procedents de Finlàndia, Itàlia, Suïssa, Alemanya. Ucraïna, Dinamarca, Holanda, Japó, Rússia i Espanya, la qual cosa ha projectat el litoral català i la vela del país a nivell internacional. L'italià Karma ha acabat com a vencedor, per davant del danès Oxygen i l'italià Lelagain.

El front tempestuós que ha afectat la costa catalana ha posat les coses difícils als navegants i al Comitè de Regates en la setena i última prova del campionat. Tot i així, el Karma ha sabut sentenciar amb una darrera victòria, en la qual començava segon en els dos primers trams, assetjant el líder Audi Ultra, posava la directa en el tercer tram i prenia el comandament de la flota fins a completar el curt tram i creuar la meta.

Per que fa a la participació estatal, el Tuvvik ha finalitzat en catorzena posició, mentre que el Desafino ha decidit retirar-se voluntàriament per una infracció, baixant fins al lloc dissetè, i el Fyord ha acabat 21è.