• Imprimeix

Presentat “Aire lliure”, el nou programa de TV3 per fomentar el turisme actiu, esportiu i cultural de Catalunya

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha participat avui a les instal·lacions de Televisió de Catalunya, a Sant Joan Despí, a la presentació del programa “Aire lliure”, la nova aposta de TV3 per fomentar el turisme actiu, esportiu i cultural del país. Aquest estiu, a partir de l’esport i l’activitat física, el programa, que compta amb el suport de la Secretaria General de l’Esport, pretén donar a conèixer el territori i la gent que hi viu, amb les seves activitats quotidianes i les seves inquietuds. L’estrena de l’espai serà aquest diumenge a les 22.45h a TV3.

12/07/2018 14:07
sge
sge

El programa el condueix Núria Picas, campiona del món de curses de muntanya, que amb el seu carisma i el seu caràcter espontani interactua d’una manera molt peculiar amb tots els protagonistes i convidats dels 13 episodis, a l’hora que incita els telespectadors a conèixer les oportunitats de turisme esportiu i cultural que poden oferir algunes de les comarques i els indrets més curiosos de Catalunya.

En cadascun dels episodis Núria Picas té com a convidats diferents personatges del món de la cultura que l’ajudaran a fer apologia de l’esport i dels beneficis que aporta la pràctica de l’exercici físic. Han participat en els diferents programes Emma Vilarasau, Txarango, Peyu, Antonio Orozco, Manu Guix, Sílvia Bel, Pepa Plana, Bruno Oro, Carme Ruscalleda, Joel Joan, Toni Albà, Judit Mascó, Kilian Jornet i Antonio Díaz, el Mago Pop. “Aire lliure” és una coproducció de TV3 amb la productora gironina Filmut TV, dirigida per Antoni Real, realitzada per Narcís Noguera i produïda per Esther Poses.

A banda de Núria Picas i Gerard Figueras, en la presentació hi eren presents Vicent Sanchis, director de TV3, Toni Real, director del programa, i Toni Albà, Sílvia Bel i Pepa Plana, tres dels protagonistes d’alguns capítols, que han explicat la seva experiència durant el rodatge.

El secretari general de l’Esport ha assegurat que “Aire lliure és “un espai de servei públic per a l'esport de casa nostra i per projectar la marca Catalunya amb la millor instal·lació esportiva que tenim al país: el territori, del sud als Pirineus". “Tenim un gran país, amb un nivell esportiu envejable i és molt important comptar amb la finestra de TV3 per donar-lo a conèixer”, ha afegit.

Per la seva banda, Vicent Sanchis ha explicat que a causa de les circumstàncies "ens hem hagut de reinventar, sobretot cultivant la producció interna, i una de les àrees amb més bones idees és la d'esports. I "Aire lliure" és una d'aquestes idees. Al programa es fa esport, però no és només d'esports". Pel director de TV3, "Aire lliure” ensenya com viuen i com gaudeixen de la natura del país tots els protagonistes, una idea de turisme que t'agradaria fer, i un gran programa de televisió."

Toni Real, director del programa, ha expressat la seva il·lusió amb "Aire lliure". "Hem intentat buscar el màxim equilibri i combinar comarques mediàtiques amb d'altres de més desconegudes". Ha volgut deixar clar que és "un programa del departament d'Esports, però és diferent, no parla de victòries ni derrotes, de guanyar o perdre, de medalles o copes, només parlarà de la satisfacció de les persones quan practiquen esports a l'aire lliure, en un espai brutal. I és que tenim un país en què es poden practicar tots els esports que et puguis imaginar". També ha dit que el missatge del programa és que "cadascú ha de practicar l'esport al seu nivell, sense voler imitar ningú i gaudir de la natura al seu pas".