• Imprimeix

Cornellà serà la seu dels Campionats de Catalunya Universitaris 2018

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha participat avui en la presentació de la 33a edició dels Campionats de Catalunya Universitaris, que tindran com a seu Cornellà. La competició d’esports d’equip es farà íntegrament en aquest municipi, que rebrà el nomenament de Vila Esportiva Universitària 2018, gràcies a l’acord entre l’Ajuntament de Cornellà i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) com a coordinadora de l’Esport Català Universitari, comissió designada pel Consell Esport Universitari de Catalunya (CEUC).

07/11/2017 13:11
sge

Fotos: Ajuntament de Cornellà

sge

L’acte, celebrat al Parc Esportiu Llobregat de Cornellà, ha estat presidit per l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, al costat de Gerard Figueras i de la vicerectora d’Estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Marisa Zaragozá. Cornellà agafa el relleu de Barcelona, i anteriorment d’Igualada i Sant Cugat del Vallès.

El complex esportiu del Parc Esportiu del Llobregat (PELL) i altres instal·lacions esportives del municipi, com el camp de futbol municipal Cornellà, el camp de futbol municipal d’Almeda, el pavelló esportiu de Riera i l’Estadi Municipal de Rugbi Pilar Pons, seran a partir del 14 de novembre la seu dels campionats, que enguany coordina la Universitat Politècnica de Catalunya amb el suport de la Secretaria General de l’Esport i l’Ajuntament de Cornellà, i que conclouran a mitjans de març de 2018 amb la celebració de les semifinals i finals.

Durant aquest període, més de 100 equips de les 12 universitats catalanes competiran en les disciplines de bàsquet masculí i femení, handbol masculí i femení, futbol sala masculí i femení, voleibol masculí i femení, rugbi a 7 masculí i femení, futbol 7 femení i futbol 11 masculí.

Un dels objectius que afronten les universitats és promoure actuacions que fomentin l’esport participatiu, la salut i els valors associats a l’esport. Programes d’Educació i Valors de l’Ajuntament de Cornellà, com el “Juga Verd-play” o la implicació d’algun centre d’ensenyament secundari dins del Pla Català d’Educació, són actuacions que entronquen amb el model d’educació integral que promocionen les universitats i que encaixen amb el Pla Estratègic de l’Esport Escolar i Universitari de Catalunya, un programa clau, segons Gerard Figueras, per “consolidar la pràctica esportiva als centres universitaris”.

Finalment, cal destacar que la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya (La Xarxa), després de l’èxit d’audiències i visualitzacions del curs passat amb més de 150.000 espectadors, serà per segon any l’operador televisiu que oferirà les retransmissions en directe de les finals i en diferit d’altres partits, així com reportatges específics.