• Imprimeix

Presentat a Girona el partit de bàsquet femení entre Catalunya i Montenegro del proper 25 de maig

Girona, Capitalitat del Bàsquet Femení 2018, serà l'escenari de l'esperat retorn de la selecció catalana femenina absoluta de bàsquet, un enfrontament contra Montenegro que tindrà lloc el proper divendres 25 de maig a les 21h i en directe per La Xarxa, al Pavelló Municipal Girona-Fontajau. El representant territorial de l'Esport a Girona, Josep Pujols, ha assistit aquest matí a Girona a la presentació del partit.

15/05/2018 14:05
sge

Foto: FCBQ

En l’acte, celebrat al Pavelló Municipal Girona-Fontajau, també hi eren presents Marta Madrenas, alcaldessa de Girona; Joan Fa, president de la Federació Catalana de Basquetbol; la capitana de la selecció catalana femenina absoluta per aquest partit, Núria Martínez; la jugadora Luci Pascua, i Francesc Pena, conseller delegat de La Xarxa.

Fa tot just 6 anys del darrer partit femení de Catalunya tot coincidint amb la seva participació a la 5a Copa de les Nacions de Basquetbol Femení celebrada el 19 i 20 de maig de 2012 a Galícia. Llavors, la selecció catalana absoluta es va proclamar campiona d'aquesta competició en superar en la final a Galícia i en semifinals, a Euskadi.

Pel que fa a partits amistosos internacionals com el del proper divendres 25 de maig davant la selecció absoluta de Montenegro, cal remuntar-se a l'any 2005, on Catalunya es va enfrontar a Cuba en un partit celebrat a Badalona i on va caure per un 68-78. Abans ho havia fet davant Lituània, l'any 2004, o Croàcia, el 2002.

Posteriorment, i en el marc de la Copa de les Nacions de Basquetbol Femení, la selecció també va competir contra rivals internacionals com Portugal el 2008 a Santiago de Compostela o Lituània el 2010 a Durango, amb victòria catalana en tots dos enfrontaments.

Fabián Téllez, juntament amb Bernat Canut i Ricard Daura, dirigiran un equip, capitanejat per Núria Martínez i amb Luci Pascua com a jugadora més veterana i Maria Martiáñez com a més jove, que s'enfrontarà a una Montenegro entrenada per Roberto Íñiguez.