• Imprimeix

Presentat el Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP 2018

El Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP s’ha presentat aquest matí a l’Hotel Miramar de Barcelona, dos dies abans que la setena prova del campionat mundial arrenqui al Circuit de Barcelona-Catalunya. En l’acte, s’han donat a conèixer tots els detalls de l’esdeveniment esportiu amb la presència d’alguns dels protagonistes del cap de setmana, com Marc Márquez, líder del Mundial. L’ha presidit Àngels Chacón, consellera d’Empresa i Coneixement, acompanyada del secretari general de l’Esport, Gerard Figueras.

13/06/2018 18:06
sge

Foto: Miquel Rovira / Circuit de Barcelona-Catalunya

La resta d’autoritats presents han estat Vicenç Aguilera, president del Circuit de Barcelona-Catalunya; Josep Mateu, president del RACC; Pere Rodríguez, primer tinent d’alcalde de Montmeló, i Manel Arroyo, Managing Director de Dorna, entre altres. Abans de donar inici a l’acte de presentació, s’ha realitzat un sentit minut de silenci en memòria del pilot Andreas Pérez, mort fa pocs dies a conseqüència d’un accident al Circuit. També hi han estat presents els germans Pol i Aleix Espargaró, Alex Rins, Alex Márquez, Xavi Vierge, Arón Canet, Albert Arenas, Alonso López i Gabriel Rodrigo.

Àngels Chacón ha subratllat l’impacte de l’esdeveniment. “Aquest és un Gran Premi que no només ens situa al món, sinó que té un gran impacte econòmic a través de tres factors: l’esport, amb una gran quantitat de pilots d’elit catalans; la indústria, que aquest any ha incrementat un 13% l’exportació de motos; i el turisme, amb un 31% d’espectadors estrangers i un impacte econòmic total d’uns 100 milions d’euros”.

Per la seva banda, el president del Circuit, Vicenç Aguilera, ha parlat sobre l’espectacularitat i les novetats del Gran Premi, amb una gran quantitat de propostes atractives per a tots els públics. “Avui comença el compte enrere de la 27a edició del Gran Premi de Catalunya de MotoGP™, en què estrenarem coses importants, com el nou traçat i el nou asfalt. Com sempre, un espectacle extraordinari a la pista amb els millors pilots. I fora d’ella, animació constant amb castellers, tabalers, la Festa Monster, el Pit Walk, l’Open Track i molt més. A més, el KISS Barcelona, en un dels circuits més sostenibles del món”.

Marc Márquez també ha volgut pronunciar-se abans d’afrontar el Gran Premi de casa. “Arribem amb una situació molt diferent de la de l’any passat, amb una bona mentalitat i, sobretot, sent líders amb 23 punts d’avantatge. Tot i que rivals ho són tots, Andrea Dovizioso és molt ràpid i constant. Malgrat això, tots fem errades, com em va passar a mi a Mugello. La victòria sempre està al cap, però intentaré estar calmat i sumar bons punts”.

De la mateixa manera que Márquez, els germans Espargaró estan a dos dies de viure un dels moments més especials de la temporada per a tots dos. Aleix Espargaró ha compartit que, després del recent naixement dels seus fills, “a energia positiva i felicitat no em guanyarà ningú aquest cap de setmana. Vinc amb moltes ganes de córrer a casa. A més, aquí vam fer dues jornades de test i és un plaer tornar amb el nou traçat, que recupera l’últim sector del Circuit, com sempre s’ha fet. La superfície de la pista és molt llisa i hi haurà molta adherència. Jo normalment sóc competitiu al Circuit, així que estic molt il·lusionat”.

Pol Espargaró, per la seva part, ha afirmat que “és un Gran Premi molt especial per a nosaltres, per a la família, per als amics... És la cursa de casa. Esperem entrar al ‘top 10’ regularment, per ser el segon any de KTM no va gens malament la cosa”. Alex Rins es mostrava ambiciós i amb moltes ganes de tornar a competir al Gran Premi de Catalunya. “Vinc molt motivat després d’haver pujat al podi a Argentina. Això em dóna molta confiança i, amb Suzuki, anem aprenent de mica en mica dels millors. Tornem a l’essència del Circuit, que sempre ha tingut un bon grip, i ara anirem encara més ràpids per la pista”, ha dit.