• Imprimeix

El Mundial Open Bic i l’Eurochallenge 2018 de vela se celebrarà al Club Nàutic d'Arenys de Mar amb 200 regatistes

El director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig, ha assistit avui al Barcelona Sailing Center de Sant Adrià del Besòs a la presentació del Mundial Open Bic i l’Eurochallenge 2018 de vela. Es tracta d’un esdeveniment esportiu en categories infantil i júnior que se celebrarà en aigües d'Arenys de Mar del 30 de juliol al 4 d'agost i anirà precedit de l’Eurochallenge Open Bic, tots dos organitzats pel Club Nàutic Arenys de Mar, en què participaran més de 200 regatistes de 15 països.

22/06/2018 16:06
sge

Foto: Club Nàutic d’Arenys de Mar

Els coneguts fabricants d'encenedors i bolígrafs, BIC, als anys 80 es van llançar al món del windsurf convertint-se en líders del sector. Fa 12 anys van crear aquest model d'embarcació que depèn de la federació de windsurf i aposta per una vela lleugera accessible, divertida i inclusiva en què les regates són ràpides, i inclouen una classe free-style amb eslàloms, punts en què cal bolcar i desbolcar l'Open i moltes proves més.

Els participants hi acudiran acompanyats dels seus familiars i entrenadors, entre els quals destaca el medallista d'or olímpic i 5 vegades guanyador de la Copa Amèrica, Russell Coutts, que és l'entrenador de l'equip en què competeix el seu fill. Campionats com aquest ajuden a apropar el mar a tots els ciutadans i fomenten l'esport de base, que és el principal motor per al futur empresarial del sector nàutic, a més de ser un important planter de bons esportistes i campions. El model a seguir que s'ha plantejat durant la presentació d'avui és el francès, en què els clubs han de posicionar-se com la principal via d'entrada i promoció de la cultura nàutica per a les futures generacions de navegants.

L’organització ha agraït a Ports de la Generalitat la creació de la Base Nàutica per poder apropar el mar als nois i noies d'Arenys de Mar. Els organitzadors també han explicat que un projecte d'aquesta envergadura, a més de ser una oportunitat perquè els nens s'acostin a la vela, és també l'ocasió perquè Arenys de Mar doni a conèixer al món la gran oferta cultural, esportiva, gastronòmica i literària que té per oferir a un turisme de qualitat.

El representant del Govern de Catalunya, que ha compartit la presentació amb Xavier Torres, president de la Federació Catalana de Vela (FCV); Carles Ubach, president del Club Nàutic Arenys de Mar; Lluís Fernández, delegat de la FCV de la Classe Open Bic; Maite Fandos, diputada d'Esports de la Diputació de Barcelona, i Annabel Moreno, alcaldessa d'Arenys de Mar, ha destacat els diferents projectes que des de la Generalitat i altres institucions s'estan liderant per apropar els nens a la mar. “Volem que tots els nens en localitats de costa es facin seu el mar, que naveguin, així com ja es fa amb els esports de muntanya en altres zones”, ha dit Toni Reig.