• Imprimeix

El WorldRX of Catalunya torna per quart any consecutiu al Circuit de Barcelona-Catalunya

El WorldRX of Catalunya s’ha presentat avui a la seu del RACC de Barcelona, amb la presència del secretari general de l’Esport, Gerard Figueras. Per quart any consecutiu, el Circuit de Barcelona-Catalunya acull el Campionat del Món FIA de Ral·licross, que enguany torna a celebrar la primera prova de la temporada. Els propers dies 14 i 15 d’abril, torna l’espectacle i l’emoció amb prop d’un centenar de pilots i més de 80 curses.

12/04/2018 14:04
sge

Foto: Circuit de Barcelona-Catalunya

El traçat del Ral·licross està situat a la zona de l’estadi del Circuit, lloc que permet que des de qualsevol seient de les quatre tribunes situades en aquesta zona puguin oferir la màxima visibilitat de tot el que succeeixi sobre la pista.

Aquest 2018 s’ha modificat el punt de sortida sota petició de la FIA. Estarà ubicada al final de la recta d’arribada del Circuit de Barcelona-Catalunya, abans del revolt CaixaBank (10). Amb aquest canvi, evidentment, el recorregut també comptarà amb un nou primer revolt, que promet molt espectacle. Finalment, també s’ha reubicat la meta. El traçat manté la mateixa ubicació tant del salt com la de la joker lap.

L’acte de presentació ha estat presidit per Josep Mateu, president del RACC; Gerard Figueras, secretari general de l’Esport; Maite Fandos, diputada d’Esports de la Diputació de Barcelona; Vicenç Aguilera, president del Circuit de Barcelona-Catalunya, i Antoni Guil, alcalde de Montmeló. També han estat presents els germans Timmy i Kevin Hansen, de l’equip Peugeot Total, i els locals Gerard Farrés i Dani Clos, que participaran a la prova de suport, l’Open Car Cross, amb Nani Roma.

El Ral·licross és una modalitat esportiva de cotxes que es celebra en circuits amb superfícies mixtes d’asfalt i terra. El certamen es disputa en traçats tancats, amb pilots de primer nivell al comandament de vehicles compactes d’alt rendiment que superen els 600 CV: els de major acceleració del món, més que els Fórmula 1.