• Imprimeix

Presentada la quarta edició de la UNIRUN, la Cursa de les Universitats catalanes

Barcelona i Sant Adrià de Besòs acolliran el proper 4 de març la quarta edició de la UNIRUN, La Cursa de les Universitats, prova promoguda per les 12 universitats catalanes de la mà de l’ECU (Esport Català Universitari), amb el suport de la Secretaria General de l’Esport, l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, i organitzada per Gaudium Sports. Aquest migdia se n’ha fet la presentació a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm amb la presència del director del Consell Català de l’Esport, Toni Reig.

12/02/2018 16:02
sge

Foto: Unirun

Enguany, la UNIRUN, que tindrà el patrocini de la marca Adidas, tindrà com a padrí a Valentí Massana, campió del món, bronze olímpic i medallista als Europeus d’Atletisme en l’especialitat de marxa atlètica. Massana treballa actualment a l‘Institut Sincrotró, com a científic, i a la Federació Catalana d’Atletisme, com a responsable de la marxa, i s’ha mostrat entusiasmat de representar la unió entre el món de l’esport i la universitat.

La UNIRUN arrencarà a les 9:30h. des del Parc dels Auditoris del Fòrum. La competició tindrà lloc en un circuit de 6.779 metres, que és exactament la distància de la clàssica competició de rem anglesa entre les universitats d'Oxford i Cambridge. La participació està oberta a tothom, i hi poden competir alumnes universitaris, exalumnes, futurs estudiants, professors, treballadors, proveïdors, familiars o simpatitzants d'alguna de les 12 universitats catalanes (Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Pompeu Fabra, Universitat de Lleida, Universitat de Girona, Universitat Rovira i Virgili, Universitat Ramon Llull, Universitat Oberta de Catalunya, Universitat de Vic, Universitat Abat Oliba CEU i Universitat Internacional de Catalunya).

Pel que fa a la prova, cada participant haurà de dur la samarreta tècnica de la universitat a la qual representa i que faciliten els organitzadors a la Fira del Corredor, que se celebrarà al Poliesportiu Campus Nord de la Universitat Politècnica de Catalunya el divendres 2 de març de 15 a 20 hores i el dissabte 3 de març de 10 a 20h.

En el vessant solidari, la UNIRUN col·labora enguany amb l'Associació Superacció, entitat que ofereix la participació en joves en risc d'exclusió en programes esportius de triatló com a incentiu per a viure, estudiar i treballar millor. En el moment de formalitzar la inscripció, els participants poden contribuir amb 1 euro a aquesta iniciativa d'inclusió social.

Durant la presentació, Toni Reig ha manifestat que la UNIRUN és una eina social de primer ordre, un esdeveniment que “fa comunitat i crea identitat i vincles entre universitats”, mentre que el professor Francesc Torres, rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, ha assenyalat que les universitats arriben molt més lluny incorporant els valors de l’esport.

Per la seva banda, Joan Callau, alcalde de Sant Adrià de Besòs, ha destacat que l’esport és un eix vertebrador i d’integració social, i Marta Carranza, comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona ha remarcat la paritat homes-dones de la UNIRUN, la solidaritat de la cursa i la seva capacitat de generar comunitat universitària a la ciutat. També hi han estat presents representants de les 12 universitats participants.

Les inscripcions per a la quarta edició de la UNIRUN poden fer-se a l'apartat d'inscripcions de la pàgina web oficial de la cursa www.unirun.cat fins al 27 de febrer a les 23: 59h.