• Imprimeix

El president de la Generalitat rep Ferran Latorre, primer alpinista català en fer els 14 cims de més 8.000 metres

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha rebut avui oficialment al Palau de la Generalitat l’alpinista Ferran Latorre, que el passat 27 de maig es va convertir en el primer català a assolir els catorze cims de més de vuit mil metres del planeta. L’ha acompanyat el director del Consell Català de l’Esport, Toni Reig.

13/07/2017 13:07
sge

Fotos: Rubén Moreno

sge

La recepció ha comptat també amb la presència del president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Jordi Merino; el president de la UE Vic, Jaume Anglada, i representants dels diferents col·laboradors i patrocinadors de Ferran Latorre.

El president de la Generalitat ha destacat l’actitud de generositat i fidelitat al país mostrada per Ferran Latorre en fer els catorze vuit mils, i ha subratllat els valors que implica l’alpinisme i l’excursionisme a Catalunya: “País, muntanya, medi natural, esforç o superació són valors sobre els quals volem edificar la societat del futur”.

Per la seva banda, l’alpinista ha aprofitat la recepció oficial per agrair el suport rebut per part del Govern català i ha entregat al president Puigdemont un quadre amb diferents fotografies i un tros de la senyera que ha portat en les últimes ascensions. Latorre ha compartit el reconeixement amb la resta d’alpinistes catalans i ha recordat la feina solitària que molts cops realitzen.

Latorre s’ha mostrat emocionat durant l’acte recordant la seva llarga trajectòria per aconseguir tancar el cercle que va obrir l’any 1999 amb el cim de l’Annapurna. Aquesta aventura va començar fa 18 anys amb l’ascensió d’aquesta muntanya, formant cordada amb Juan Vallejo i Juanito Oiarzabal.