• Imprimeix

Adhesió del món de l’esport al Manifest Institucional per a l’eliminació de la violència envers les dones  

La Secretaria General de l’Esport (SGE) anima el sector esportiu català a adherir-se i fer lectura del Manifest institucional i del món de l’esport amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones (25 novembre 2017) durant les activitats esportives que es desenvolupin a Catalunya entre el 13 i el 30 de novembre.

15/11/2017 16:11
sge

Autor: ICD

Aprofitant el ressò del món de l’esport, la SGE vol sensibilitzar la societat per sumar esforços per lluitar plegats contra la violència masclista i eradicar-la. Amb l’adhesió al manifest, el sector reivindica “els drets fonamentals de les dones no com una queixa ni com un caprici, sinó com una responsabilitat de tothom” per acabar amb aquesta xacra de manera “urgent”.

El text també adverteix que les dones són “lliures per decidir amb qui volem estar i amb qui no volem estar”, i fa una crida als mitjans de comunicació i publicitaris del món de l’esport a no banalitzar “el masclisme que mata les dones, que no perpetueu tòpics que atempten contra la dignitat i que no difongueu imatges de dones sotmeses als homes”.

Des del Govern, s’anima les entitats a fer-ne difusió al màxim de persones a nivell intern i als equips esportius de l’entorn perquè facin la lectura pública en activitats esportives d’àmbit escolar, federat o universitari, de competició o de lleure per tota Catalunya durant el període comprès entre el 13 i el 30 de novembre.

La lectura del manifest haurà de fer-se, preferiblement, abans d’iniciar la classe, l’activitat, la competició o l'entrenament, i es pot completar l’acció amb el repartiment de petits llaços liles a esportistes participants i persones assistents. També es pot difondre l'adhesió a través de les xarxes socials, utilitzar les imatges de la campanya i les etiquetes #jotambe, #esportcat i #25N.

Al web de la Secretaria General de l’Esport es podrà consultar la relació d’entitats adherides amb la informació de les dates, les activitats esportives i els llocs on es faran les lectures públiques del Manifest del món de l’Esport.

La iniciativa d’aquest manifest s’emmarca en les actuacions previstes en el Programa Dones i Esports, impulsat pel Gabinet de Gènere de la SGE i l’Institut Català de les Dones (ICD), un dels objectius del qual és contribuir a fomentar l’educació en valors donant suport a les iniciatives de les entitats esportives per visualitzar el rebuig a la violència i l'assetjament contra les dones en l'àmbit de l'esport.