• Imprimeix

La Comissió Europea fa públiques les entitats catalanes amb finançament en el marc de la convocatòria 2018 del programa Erasmus+Sport

L’Agència Executiva en l’àmbit Educatiu, Audiovisual i Cultural (EACEA), depenent de la Comissió Europea, ha publicat els resultats de les entitats que rebran ajuts europeus com a líders de projectes esportius en el marc de la convocatòria 2018 del programa Erasmus+ 2014-2020, cinc de les quals són catalanes, de manera que amb les seves accions ajudaran a la internacionalització de l’esport de Catalunya.

11/10/2018 15:10
sge

Entre les beneficiàries, es troba la Fundació Tarragona 2017, per la promoció del voluntariat esportiu durant els Jocs Mediterranis Tarragona 2018; l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), per la promoció dels jocs i esports tradicionals europeus, i per la millora del bon govern a l’esport; l'Associació Esportiva Carles Vallbona de Granollers, per la promoció de l’educació a través del esport amb especial atenció al desenvolupament d’habilitats, així com el suport a la implementació de les carreres duals d’atletes; el Club Natació Banyoles, per la promoció de l’educació a través de l'esport amb especial atenció al desenvolupament d’habilitats i competències, i l’Associació Ecoserveis, per la promoció de voluntariat a l’esport amb el projecte ‘Playing Green’.

D’altra banda, també rebran el suport econòmic europeu dos projectes on la Secretaria General de l’Esport (SGE) participa com a sòcia. Es tracta, en primer lloc, de la iniciativa liderada per l’European Plataform Sport Innovation (EPSI) de Bèlgica, que sota el títol "BIG4Sport: Building Innovate Governance for Sport" vol reforçar les capacitats de bona governança de les organitzacions esportives en col·laboració amb patrocinadors públics i privats, aconseguint una cooperació estable.

I, en segon lloc, el projecte "W4AL:Walk for All for Life", encapçalat pel Centro Sportivo Italiano (CSI), centrat en la creació d’apps per fomentar els hàbits saludables entre el col·lectiu de joves entre 14 i 19 anys, i vinculat a la formació reglada d’ensenyaments esportius.

Des de l'inici del programa Erasmus+ Sport el 2014, més de 50 projectes liderats o participats per entitats catalanes han rebut fons europeus. El programa té per objectiu generar, compartir i difondre experiències i coneixements sobre diferents aspectes que afecten l’esport a nivell europeu. També persegueix incrementar la participació en l’esport i l’activitat física, augmentar les capacitats i l’ocupabilitat, així com modernitzar l’educació, la formació i el treball juvenil.

Els ajuts de la Comissió Europea a través d’aquest programa es cenyeixen a projectes de les categories següents: activitats físiques per a la millora de la salut, carrera dual en l’esport i voluntariat, combatre el dopatge i bon govern, i inclusió social i lluita contra la violència, el racisme i la discriminació.