• Imprimeix

El Govern felicita la selecció catalana de beach tennis pel títol mundial assolit a Castelldefels

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha felicitat avui els jugadors i jugadores de la selecció catalana de beach tennis que aquest estiu s’ha proclamat per tercera vegada campiona del món en l’esdeveniment celebrat a Castelldefels i organitzat per l’Associació Beach Tennis de Catalunya (ABTCat).

12/09/2018 12:09
sge

Fotos: Jordi Estruch

sge

Durant l’acte, celebrat al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, Gerard Figueras ha rebut els jugadors i jugadores de les seleccions, així com el tècnic, als quals ha entregat un obsequi pel seu èxit. A banda del grup d’esportistes, també han estat presents en l’acte el president de l’ABTCat, Joan Egea, que ha expressat la satisfacció per aquests excel·lents resultats, i el jugador Àlex Albors, que ha parlat en nom seu i dels seus companys per agrair “l’oportunitat” que els ofereix la selecció catalana de participar en tornejos de caràcter internacional.

Per la seva banda, Gerard Figueras ha assegurat que aquest mundial suposa un estímul per “fer créixer el potencial del beach tennis català” i ha subratllat el fet que “us esteu fent un nom en aquest esport i podeu competir amb els millors del món sense filtres, explicant qui sou”.

El Campionat del Món de beach tennis va tenir lloc a la platja de Castelldefels entre el 28 de juny i l’1 de juliol, on Catalunya va aconseguir la medalla d’or per tercera vegada en vèncer la selecció d’Itàlia per 2-1. Un èxit que se suma als triomfs dels anys 2011 i 2014. Després de guanyar el partit de dobles femení i perdre el dobles masculí, la selecció va necessitar el partit de desempat de dobles mixtos per aconseguir el títol mundial contra Itàlia, referència absoluta d’aquest esport amb 18 títols mundials de 21 possibles.

La selecció campiona, amb Marcial Prieto com a seleccionador, va estar formada per les jugadores Mireia Rebull, Clara Grifoll, Alejandra Jiménez i Eva Fernández, i els jugadors Àlex Albors, Pol Filella, Gerard Torres, Santi Puente i Robert Calvo. A banda de la competició per països, la representació catalana va obtenir altres èxits: Anna Salas i Eva Fernández van guanyar la medalla d’or, i Mireia Rebull i Clara Grifoll, la de bronze, en la categoria de Dobles Femení Pro, mentre que Àlex Albors i Gerard Torres, d’una banda, i Pol Filella i Gael Rodríguez, de l’altra, van assolir el bronze en els Dobles Masculins Pro. Durant l’acte, també s’ha fet un homenatge a l’equip campió del món del 2014, del qual ha assistit Tània González.