• Imprimeix

El Comitè Olímpic Internacional reconeix la tasca del Circuit de Barcelona-Catalunya en matèria de sostenibilitat

El Circuit de Barcelona-Catalunya ha estat recentment objecte d’estudi del Comitè Olímpic Internacional (COI), que ha destacat la tasca del traçat català en matèria de sostenibilitat a través del Programa de Sostenibilitat de la Federació Internacional (FI) creat pel COI. Aquest programa contempla casos d’estudi que il·lustren com agents del món de l’esport estan contribuint activament a construir un món més sostenible i respectuós amb el medi ambient.

03/12/2018 12:12
sge

Foto: Circuit de Barcelona-Catalunya

Després d'un llarg trajecte pel compromís amb la sostenibilitat, el Circuit de Barcelona-Catalunya ha vist premiats els seus esforços en diferents ocasions. L’any 2015 es va convertir en la primera pista de Formula One a obtenir el guardó del nivell Excel·lència, que atorga el programa de sostenibilitat del FIA Institute, que va ser renovat el 2017.

Aquest camí, així i tot, va començar ja el 2008, amb l'obtenció del certificat en el qual es manifesta que el sistema de gestió mediambiental del traçat reuneix els requisits de la norma ISO 14001-2004 per a l'organització d'espectacles i lloguer d'instal·lacions. En rebre aquesta certificació, es va posicionar com l’únic circuit del món a obtenir aquesta norma.

El Circuit s'ha compromès a una millora contínua del comportament sostenible de l'empresa, i s’ha imposat com a principal objectiu reduir de forma progressiva i continuada els efectes negatius sobre el medi ambient i contribuir en el benestar de les persones. Per fer-ho, ha dut a terme durant més d'una dècada accions i iniciatives com l'establiment de punts verds de recollida selectiva de residus i de punts de recàrrega de vehicles elèctrics, la donació d'excedents dels aliments generats durant les curses i els esdeveniments, i la promoció de la mobilitat sostenible pels Grans Premis; entre moltes altres.