• Imprimeix

El secretari general de l’Esport participa en la Comisión Sectorial de Deporte

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, i el director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig, han assistit entre ahir i avui a la jornada de treball de la Comisión Sectorial de Deporte, òrgan de suport i operatiu, format per responsables del Consejo Superior de Deportes (CSD) i els secretaris generals o directors generals d’Esports de les comunitats i ciutats autònomes.

06/11/2018 16:11
sge

Foto: CSD

La secretaria de Estado para el Deporte, María José Rienda, ha presidit una jornada que va començar ahir amb la constitució del reglament de funcionament de l’ens i que ha continuat avui amb la resta de punts de l’ordre del dia, com l’organització dels Campionats d’Espanya Escolars i Universitaris, el Programa de Atención al Deportista (PROAD), la promoció de l’esport femení, la xarxa de centres d’alt rendiment i tecnificació, la tasca de la Agencia Española para la protección de la Salud en el Deporte (AEPSAD) o la Setmana Europea de l’Esport.

Rienda ha afirmat que “la promoció de l’esport femení és una línia estratègica” del Govern estatal, i ha posat a disposició de totes les comunitats un conjunt de continguts per tal que els professors d’Educació Física tinguin perspectiva de gènere i igualtat en l’esport. El CSD ha avançat que els pròxims 21, 22 i 23 de novembre s’organitzarà un curs presencial perquè els docents utilitzin aquest material.

Del PROAD, Rienda ha dit que aquesta iniciativa “ha donat estabilitat i solucions a la inserció laboral de l’esportista”. El CSD també ha comunicat que el programa “Nuevas Metas”, que complementarà el PROAD, neix per facilitar aquesta transició de la vida laboral dels esportistes, i ja ha estat declarat “Esdeveniment d’Excepcional Interès Públic” per atraure les empreses privades i que aquestes es beneficiïn de les desgravacions fiscals previstes per llei.

A la reunió, també hi era present el director de la Agencia Española para la Protección de la Salud del Deportista, José Luis Terreros, que ha traslladat a les comunitats una iniciativa perquè els esportistes de cadascuna d’elles siguin els formadors en les campanyes de conscienciació i educació per prevenir l’ús de substancies prohibides i familiaritzar-se amb els reglaments de la AEPSAD. Pel que fa als Campionats d’Espanya Escolars i Universitaris 2019, la principal novetat és que estaran organitzats per les respectives federacions espanyoles.

Finalment, en la reunió també s’ha anunciat una reunió al Consejo Superior de Deportes amb els màxims responsables dels 56 Centres d’Alt Rendiment i Tecnificació reconeguts per l’Estat per millorar l’eficiència en la seva gestió.