• Imprimeix

Constituït el comitè organitzador del Mundial de Piragüisme 2019 de Sort i la Seu d’Urgell

El Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, ha acollit aquest matí la constitució del comitè organitzador del Campionat del Món de Piragüisme del 2019, que tindrà lloc a Sort i la Seu d’Urgell. El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha presidit la sessió amb la presència d’una vintena de representants de les federacions i institucions implicades en l’esdeveniment.

21/04/2017 13:04
sge

Fotos: Marc Didac

sge

Durant la reunió, s’ha constituït el comitè organitzador i els comitès executius de Sort i la Seu d’Urgell, s’ha fet una proposta de calendari d’esdeveniments per al període 2018-19, i s’ha fet una estimació del pressupost operatiu i d’inversions, així com una previsió de les infraestructures i operacions necessàries fins a l’inici del Mundial.

A banda de Gerard Figueras, que estava acompanyat del director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig, i el representant territorial de l’Esport a Lleida, Joan Segura, han assistit a la jornada els presidents de la Federació Espanyola i Catalana de Piragüisme, Juan José Román i Joan Ignasi Rosell, respectivament; el president del comitè de Freestyle de la Federació Internacional de Piragüisme, Lluís Rabaneda; els alcaldes de Sort i la Seu d’Urgell, Raimon Monterde i Albert Batalla, respectivament, i la delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós.

La resta d’institucions i departaments que formen el comitè  organitzador, alguns dels quals estaven representats avui, són el Consejo Superior de Deportes, l’Agència Catalana de Turisme, la Direcció General de Polítiques de Muntanya, la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà i de l’Alt Urgell, l’Institut pel Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran, l’empresa RocRoi, la Confederación Hidrogràfica del Ebro, l’Agència Catalana de l'Aigua, el Parc Natural de l'Alt Pirineu i Aran, el Departament de Territori i Sostenibilitat i Endesa.

Serà la primera vegada que es concentren les tres modalitats del piragüisme d’aigües braves -l'eslàlom, el descens i l'estil lliure- en una sola cita esportiva de primer nivell. Sort i la Seu d’Urgell sumen en el seu currículum diversos Campionats del Món i una desena de Copes del Món, i cal destacar que la Seu va ser subseu olímpica de piragüisme en els Jocs Olímpics de Barcelona de 1992.