• Imprimeix

Trobada a Madrid del secretari general de l’Esport amb la presidenta del CSD, María José Rienda

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, s’ha reunit avui a Madrid amb la presidenta del Consell Superior d’Esports (CSD), María José Rienda, una trobada celebrada a la seu de l’organisme, en la qual, entre altres temes, el representant del Govern ha explicat a Rienda la situació del projecte de la Candidatura Olímpica d’Hivern Pirineus-Barcelona, que treballa per poder portar uns Jocs al nostre país el 2030.

11/01/2019 16:01
sge

Foto: CSD

Maria José Rienda, que estava acompanyada de Mariano Soriano, director general del CSD, ha vist amb bons ulls l’aposta olímpica i ha destacat que és un “projecte positiu, i una gran oportunitat per al país de crear llocs de treball i infraestructures. En definitiva, els esdeveniments esportius ajuden a millorar les possibilitats de l’esport espanyol”, ha dit. Els representants dels dos governs han convingut que el projecte és també una oportunitat per al diàleg i el treball conjunt en l’àmbit de l’esport.

D’altra banda, els dos dirigents han abordat alguns dels temes que vinculen la Secretaria General de l’Esport i el CSD. Així, Gerard Figueras ha reclamat un millor finançament del CAR de Sant Cugat, per tal que recuperi una aportació per part de l’Estat adequada a les necessitats del centre, i ha demanat la derogació definitiva de la llicència única, que s’hauria d’executar després de la sentència del Tribunal Constitucional que va estimar un recurs de la Generalitat, qüestions que han tingut una actitud receptiva del govern estatal.

En la reunió, també han abordat les modificacions previstes a les lleis de l’esport estatals i catalanes. Les dues parts han acordat anar tractant els diversos fronts a mesura que avanci la legislatura amb voluntat de cooperació.