• Imprimeix

El Campionat del Món de Tamborí portarà 140 esportistes de 14 països a Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès

Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès acolliran del 8 al 12 de desembre el 2n Mundial de Tamborí Indoor, amb participació de les millors seleccions nacionals d'aquest esport. Aquest migdia s’ha presentat la competició, organitzada per la Federació Catalana de Tamborí i la Federació Internacional de Tamborí, amb la col·laboració del Consell Català de l'Esport i els dos Ajuntaments, en un acte on ha participat el representant territorial de l’Esport a Barcelona, Santi Siquier.

29/11/2017 17:11
sge

Foto: Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

El Mundial, que es jugarà al CEM Isaac Gálvez i Pavelló de la Collada (Vilanova) i al Pavelló Esportiu Nou La Gamba (Vilafranca), reunirà 140 esportistes de 13 equips masculins i 8 equips femenins, que representaran les seleccions d'Alemanya, Anglaterra, Brasil, Catalunya, Espanya, França, Hongria, Índia, Itàlia, Portugal, República de Benín, República Txeca i San Marino.

Durant la presentació, els assistents han coincidit en la gran oportunitat que representa poder veure els millors esportistes d'una disciplina que té moltes similituds al tenis, amb tres jugadors en pista, sense xarxa divisòria i amb un tamborí en comptes d'una raqueta.

Santi Siquier ha remarcat que des del Govern sempre ha estat un eix bàsic fer polítiques de projecció internacional per donar suport a les federacions i seleccions catalanes. "La nostra prioritat és la projecció internacional i poder implementar amb aquestes accions el Pacte Nacional de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya signat el setembre passat", ha dit.

Per la regidora d'Esports de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Blanca Albà, és un privilegi acollir a la seva ciutat esportistes d'alt nivell i alhora fomentar el tamborí. "Esperem veure les instal·lacions plenes, ja que és una gran oportunitat per veure els millors jugadors de tamborí del món. Alhora suposa una excel·lent promoció d'un esport encara minoritari, si bé a Vilanova tenim un club amb qui cada any organitzem un campionat internacional a la platja, el Tambeach". La regidora ha agraït el treball que es fa des del Consell Esportiu del Garraf per la promoció del tamborí entre l'alumnat dels instituts, així com la confiança de les federacions organitzadores i del mateix Consell Català de l'Esport.

La candidatura de Catalunya per ser seu del mundial va ser molt ben rebuda des de l'organisme internacional, tal com ha explicat el vicepresident de la Federació Catalana, Jordi Moncusí. Bona part d'aquest èxit va ser l'organització l'any 2014 de la Copa Europa i el bon nivell dels jugadors i les jugadores de la selecció catalana. Moncusí ha explicat que la internacionalització del tamborí és una de les prioritats. "Volem aconseguir que cada vegada hi hagi més països en competició. Organitzar esdeveniments com aquest dóna visibilitat i és una oportunitat per donar a conèixer aquest esport. Cal valorar especialment l'esforç econòmic que han fet algunes seleccions per participar en aquest mundial, especialment aquelles que vénen de més lluny".

Per últim, el president de la Federació Catalana de Tamborí i seleccionador de Catalunya, José Martínez, ha dit que aquest és un esport molt visual i atractiu per a l'espectador, que fomenta valors que mereixen ser coneguts. "El tamborí en pista o indoor és el gran desconegut a Catalunya. Té elements molt visuals que el fan molt atractiu de cara a l'espectador, però alhora compta amb valors molt integradors que traspassen fora del terreny de joc, com la igualtat entre homes i dones, l’esforç col·lectiu i la companyonia".

Paral·lelament a la competició, l'organització realitzarà un torneig escolar internacional (sub15), en el qual hi participaran equips de la Lliga Escolar Catalana, així com equips de França, Itàlia i Espanya.