• Imprimeix

Tortosa i les Terres de l'Ebre agafen el relleu de Riga en l’organització dels World Sports Games el 2019

Tortosa i les Terres de l'Ebre ja han posat el cronòmetre en marxa per a l'organització dels World Sports Games (WSG) l'any 2019. Aquest vespre, en el marc de la cerimònia de clausura dels jocs que durant aquesta setmana s'han celebrat a Riga (Letònia), el president del CSIT (Confédération Sportive Internationale Travailliste et Amateur), Bruno Molea, ha lliurat la bandera dels jocs a l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, fent-lo dipositari a partir d'ara de l'organització de la propera edició dels WSG.

17/06/2017 23:06
sge

Lliurament de la bandera (Fotos: Ajuntament de Tortosa)

sge

Delegació catalana

sge

Esportistes catalans

Al costat de Ferran Bel, la delegació catalana la completaven el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès; el president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), Jaume Domingo, i la trentena d'esportistes ebrencs que han participat en els jocs, coincidint amb l'entrada de Catalunya com a nou membre del CSIT. La regidora i diputada Meritxell Roigé; la representant territorial de l'Esport a les Terres de l’Ebre, Cinta Espuny, i els regidors tortosins de Turisme, Josep F. Monclús, i d'Esports, Joaquim del Pino, també integraven l’expedició catalana, que han pogut acompanyar els esportistes catalans i conèixer de primera mà el dispositiu organitzatiu dels jocs de cara a l'edició de 2019.

Durant aquesta setmana, més de 4.000 esportistes vinguts de 66 països d'arreu del món han participat en les diferents disciplines esportives ofertes pel CSIT a Riga. Els representants ebrencs han competit en tennis, tennis taula, natació, atletisme, judo i bàsquet, i han guanyat dues medalles fent un bon paper en general. L'objectiu d'aquests jocs, però, no és tant la competició i els resultats, sinó utilitzar el terreny de joc com a element de coneixement entre cultures posant de relleu valors com la inclusió, el fair play i la salut en l'esport. Aquests també són alguns dels principis sobre els quals es fonamenta l'esport popular a Catalunya, que té en els consells esportius les institucions que vetllen i en promocionen la seva pràctica.

Signat el conveni pels Jocs del 2019

Durant la jornada d’ahir, el CSIT, l'organisme que gestiona i promociona els World Sports Games, va signar amb la Unió de Consells Esportius (UCEC), en presència de la delegació catalana, el conveni per a la celebració dels jocs esportius de 2019 a la capital del Baix Ebre.

El president del CSIT, Bruno Molea, va destacar la implicació del Govern de la Generalitat, Ajuntament de Tortosa, la Unió de Consells Esportius de Catalunya i resta d'entitats i institucions com a element clau perquè Tortosa fos escollida seu per als jocs de 2019 i com a millor garantia per a una organització exitosa. Durant el matí es va reunir el comitè executiu del CSIT, que va analitzar l'organització dels jocs de Riga i va presentar davant de tots els seus membres l'edició de Tortosa-Terres de l'Ebre. La trobada va culminar amb la signatura d'un conveni de col·laboració.

Aquesta és la primera ocasió que Catalunya prenia part en els World Sports Games, una proposta esportiva de caire amateur que se celebra cada dos anys sota valors com la integració, la convivència i la tolerància.