• Imprimeix

La Secretaria General de l’Esport anima el sector a participar en la Setmana Europea de l’Esport

Del 23 al 30 de setembre de 2017 es celebrarà la tercera edició de la Setmana Europea de l’Esport, una iniciativa de la Comissió Europea per promoure l’esport i l’activitat física arreu d’Europa. La campanya anima totes les persones a ser actives aquella setmana i durant tot l’any, cosa que contribuirà al benestar de la ciutadania, ja que la manca d’activitat física repercuteix negativament en la societat i la salut, a més de comportar costos econòmics.

12/07/2017 13:07
sge

Foto: European Week of Sport

La Setmana Europea de l’Esport va dirigida a tothom, independentment de l’edat, l’experiència o la condició física de cadascú, i està concebuda per reunir les persones, les autoritats públiques, el moviment esportiu, les organitzacions de la societat civil i el sector privat. Es vol incidir en el fet que l'esport té el potencial de reforçar els missatges de tolerància i d'enfortir el sentiment de ciutadania a tot Europa, i que promocionar-lo com a instrument d'inclusió social ajudarà a abordar els reptes que afronta avui la societat europea.

En el seu compromís en la difusió de l’activitat física i l’esport, la Secretaria General de l’Esport (SGE) convida el sector esportiu del país a participar activament en aquesta iniciativa fins al 30 de setembre i difondre l’activitat per tota Europa fent ús del lema #BeActive i utilitzant l’etiqueta #esportcat .

Les entitats i institucions interessades poden proposar activitats esportives, trobades, tallers, seminaris, etc. perquè es desenvolupin durant aquells dies. Cal, però, que es doni d’alta l’activitat proposada mitjançant la plataforma de registre creada per aquesta finalitat, una acció que permetrà obtenir automàticament els logos comunitaris per utilitzar-los durant la campanya i també donarà la possibilitat de situar l’activitat i la població catalana en el mapa d’actuacions de la Unió Europea.

Una de les primeres activitats que s’ha adherit a la campanya és la Salomon Ultra Pirineu 2017, una prova d’ultra distància de 110 km pel Parc Natural del Cadí-Moixeró, que tindrà lloc el dia 23 de setembre amb la col·laboració de la SGE. Vinculada a aquesta cita, la mateixa SGE organitzarà el dia abans la jornada “Cardiologia i Esport: Screening Preparticipatiu” a l’Hospital de Cerdanya, a Puigcerdà.

D’altra banda, els participants poden optar als Premis #BeActive, que tenen per objectiu donar suport a aquelles iniciatives i persones dedicades a la promoció de l’activitat física i l’esport. Els guardons es convoquen en tres categories: Educació, Heroi Local i Lloc de Treball. Es poden presentar les propostes al Consell Superior d’Esports fins al 16 de juliol, enviant el formulari de sol·licitud del premi a què s’opta a l’adreça infosed@csd.gob.es. Per a més informació, es pot consultar aquest enllaç.

La Comissió Europea va endegar la Setmana Europea de l'Esport l’any 2015 i enguany la inauguració oficial tindrà lloc a Tartu (Estònia). D’altra banda, la Comissió Europea organitzarà l’11 d’octubre a Marsella (França) la gala de lliurament de premis als guanyadors dels Premis #BeActive 2017, que constituirà la culminació del conjunt d'activitats que tindran lloc durant la Setmana al voltant dels següents temes específics: entorn educatiu, lloc de treball, activitats a l'aire lliure, i clubs esportius i gimnasos.