• Imprimeix

Rècord de participació al 42è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona d’esgrima

El 42è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona d’esgrima-Copa del Món d’espasa femenina ha portat aquest cap de setmana l’elit mundial d’aquest esport en una cita de gran nivell que ha reunit 247 esportistes de 45 nacionalitats, cosa que suposa un nou rècord de participació. El subdirector general d’Activitats Esportives i Infraestructures del Consell Català de l’Esport, Oriol Marcé, ha seguit la competició a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya, de Barcelona.

11/02/2018 20:02
sge

Fotos: Antonella Mannara

sge

Un cop més la de Barcelona ha estat la Copa del Món amb més participació del circuit internacional. Com si es tractés d’un any olímpic, cap de les millors espasistes del món ha volgut perdre’s la cita a terres catalanes i han brindat un gran espectacle.

A la prova individual, un any més, s’ha imposat una tiradora xinesa, Mingye Zhu, que afegeix el seu nom al de les seves quatre compatriotes que en alguna ocasió han conquerit l’àmfora del Ciutat de Barcelona. La tiradora oriental, que arribava a Barcelona com a 24a classificada del rànquing mundial i com a medallista de bronze als darrers Campionats d’Àsia, ha hagut de superar grans rivals en el seu camí de la final, com ara la campiona olímpica, l’hongaresa Emese Szasz-Kovacs. Curiosament, l’assalt més plàcid ha estat a la gran final, on no ha donat opció a la russa Tatyana Andryushina, a la qual ha derrotat per 15 a 7. Les han acompanyat al podi, compartint la tercera posició, la ucraïnesa Olena Kryvytska i la coreana Young Mi Kang.

A la prova per equips, per quarta vegada, Rússia ha estat la selecció més forta de la competició. L’historial de la selecció russa és impressionant, ja que ha pujat al podi de Barcelona en nou de les onze edicions de la Copa del Món per equips, i aquest 2018, després d’uns encontres de màxima tensió en els quals s’ha imposat a la pròrroga a França i Estats Units, ha obtingut el triomf, derrotant a la final Itàlia per 35 a 25. Estats Units ha ocupat la tercera posició, pujant per primera vegada al podi barcelonès.

Durant els lliuraments de premis, Oriol Marcé ha estat acompanyat de Miquel Ojeda, president de la Federació Catalana d’Esgrima; Victor Sergio Groupierre, representant de la Federació Internacional; Marcos Rioja, president de la Federació Espanyola d’aquest esport; Xavier Iglesias, director de l’INEFC Barcelona; Jordi Sans, director esportiu de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, i Marta Carranza, comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona.