El Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, restarà tancat al públic mentre es realitzin les obres de rehabilitació, derivades de diferents patologies estructurals, i d’adequació d’un dels edificis per atendre qüestions de seguretat i accessibilitat. Els treballs afecten només l’edifici modernista, situat a la cantonada del carrer Casanova amb el carrer Buenos Aires. Així, la sala Pierre de Coubertin continuarà funcionant amb normalitat per celebrar-hi actes, presentacions i altres activitats per part de la Secretaria General de l’Esport i altres entitats del sector esportiu del país.

Colet medalla
Colet façana

 

 

L'edifici es va construir l'any 1911, segons projecte de l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch. D'estil Modernista, són remarcables els vitralls del vestíbul, les motllures i la decoració general. L'any 1940 el va comprar el doctor Melcior Colet que hi va establir el seu consultori mèdic.

L'any 1982 el doctor Colet va fer donació a la Generalitat de Catalunya de la finca situada al carrer de Casanova cantonada Buenos Aires amb la finalitat d'ubicar-hi un museu i un centre d'estudis dedicat al món de l'esport. La restauració de la casa la va dirigir l'arquitecte Joan Bassegoda i Nonell. El 1986 es va inaugurar el Museu i Centre d'Estudis de l'Esport Dr. Melcior Colet.

Les activitats del Museu Colet se celebren a:

  • La sala Pierre de Coubertin, on es desenvolupen:
    • Actes i presentacions a càrrec de la Secretaria General de l'Esport i del Consell Català de l'Esport.
    • Assemblees i cursets.
    • Presentació de llibres i homenatges.
    • Col·loquis.
Data d'actualització:  01.03.2016

Informació relacionada